KADA POČINjE GRADNjA NOVE SPORTSKE DVORANE? :: Semberija INFO ::

 

KADA POČINjE GRADNjA NOVE SPORTSKE DVORANE?


Predstavnici dva uspješna sportska kolektiva iz Bijeljine danas su na prostoru predviđenom za izgradnju nove gradske dvorane konstatovali da je krajnje vrijeme da Bijeljina dobije jedan reprezentativni sportski objekat zatvorenog tipa. Prema informacijama iz Gradske uprave, nova sportska dvorana bi se trebala graditi u sklopu kompleksa Gradskog stadiona u Bijeljini. Njenom izgradnjom ovaj dio grada bi postao mjestom okupljanja svih sportista Bijeljine.

-Klub malog fudbala „Radnik MD Shop“ svakodnevno pokazuje svoj kvalitet. Ekspresno smo osvojili Drugu i Prvu futsal ligu Republike Srpske i evo ove godine smo u samom vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Imamo ambiciju da igramo evropska takmičenja ali, gdje i u kakvim uslovima? Svoje takmičarske utakmice sada igramo u dvorani Gimnazije koja jedina u gradu ispunjava uslove Fudbalskog saveza BiH. Uz to, ekipa KMF „Radnik MD Shop“ ima četiri treninga sedmično a u gimnazijskoj dvorani imamo samo dva termina za korištenje iste. Tako da smo, poput drugih sportskih kolektiva u gradu primorani da sve ostale treninge radimo u školskim salama, koje su po dimenzijama i drugim kriterijima neuslovne za trening jedne ekipe kao što je Radnik. Ali , ko nas pita? Igramo najbolje što možemo i nadamo se da ćemo uskoro igrati evropske utakmice u Bijeljini, pred našom publikom, u novoj dvorani“, rekao je Mirza Junuzović, sekretar KMF „Radnik MD Shop“ iz Bijeljine.

Gradska uprava Grada Bijeljina će u najskorije vrijeme predstaviti idejno rješenje nove sportske dvorane a sportski radnici grada se nadaju da će i izgradnja dvorane krenuti što prije.

-Nova , savremena sportska dvorana je potreba ovoga grada već nekoliko godina unazad. Rukometni klub „Bijeljina“ svoje takmičarske utakmice može igrati samo u dvorani u Račanskoj ulici koja jedina ispunjava potrebne uslove propisane od strane Rukometnog saveza RS. Naš klub u toj dvorani ima samo tri termina sedmično. Za klub koji pored seniorske ekipe ima i izuzetno razvijenu i brojnu omladinsku školu rukometa to je nedovoljno pa smo prinuđeni da se, u potrazi za prostorom za treniranje snalazimo na različite načine. Imao sam priliku vidjeti idejno rješenje za novu dvoranu i smatram da će ona pružiti dobre uslove za treninge i takmičenja svim gradskim klubovima“, izjavio je Bogdan Rankić, predsjednik Rukometnog kluba „Bijeljina“.

Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, Danijel Perić izrazio je nadu da će proces izgradnje nove dvorane uskoro početi. Administrativne procedure su trajale predugo i, pošto se nazire njihov kraj i početak prvih radova Perić se nada da nećemo morati predugo čekati do gledanja prve utakmice u novom objektu dvorane. On smatra da je lokacija na kojoj se planira graditi dvorana sporna sa stanovišta nedostatka dovoljnog broja parking mjesta u blizini ali da i takav nedostatak nije veliki koliko je velika potreba bijeljinskih sportista za novom sportskom dvoranom.