Milan Milićević: Na sceni imamo dva potpuno različita p olitička koncepta :: Semberija INFO ::

 

Milan Milićević: Na sceni imamo dva potpuno različita p olitička koncepta


I danas smo ovdje u Bijeljini da pružimo maksimalnu, ne deklarativnu i  formalnu, već organizacionu podršku bijeljinskom SDS-u i gradonačelniku Ljubiši Petroviću protiv koga je pokrenut opoziv, izjavio je Milan Milićević, vršilac dužnosti predsjednika SDS-a nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u proširenom sastavu i sjednice Konferencije za lokalnu samoupravu koju sačinjavaju načelnici i gradonačelnici SDS-a.

Milićević je izjavio da su Bijeljina i Semberija emotivno i vrlo jasno davali podršku SDS-u u proteklim godinama.

“Sve ćemo učiniti da kao SDS, zajedno sa ljudima iz Bijeljine organizujemo  potpuno transparentne i fer odnose,  gdje će biračka volja građana koji žive na teritoriji Bijeljine biti ispoštovana. Spremni smo da zaštitimo svaki glas protiv opoziva Ljubiše Petrovića, ali ćemo ispoštovati i zaštititi i svaki drugi glas i mišljenje. Želimo da pokažemo i dokažemo da je put kojim je Ljubiša Petrović vodio ovu lokalnu zajednicu u protekle dvije godine pravi put kojim treba da krene cijela Republika Srpska. Može neko reći da sam pristrasan, ali vi imate na sceni dva potpuno različita politička koncepta koji različito gledaju na budućnost Republike Srpske. Vidimo kakva je prošlost nakon šesnaest godina vođenja Republike Srpske, sa svim negativnim trendovima, od demografske slike, ekonomskog stanja i statusa ljudi, poskupljenja struje i goriva, nezaposlenosti, odliva stanovništva. To je proizvod vlasti na nivou RS, od strane SNSD-a, sa svojim političkim satelitima”, izjavio je Milićević, naglasivši da ono što radi Ljubiša Petrović, a to je borba  protiv kriminala i korupcije,te transparentno trošenje javnih sredstva, da je to i koncept SDS-a. 

Milićević je naglasio da se SDS zalaže za uređen sistem, transparentno raspolaganje prirodnim resursima i  javnim sredstvima koja treba da se troše tamo gdje se ubiru, a to je lokalna zajednica, kako bi se poboljšao život svakog stanovnika u Bijeljini.

“Ljubiša Petrović je puno toga započeo, razotkrio mnoge afere, pokrenuo inicijative i  krivične prijave protiv onih koji su nezakonito i netransparentno trošili narodni novac. Dilema po meni ne postoji, ali,pošto smo svjesni s kim imamo posla i pošto smo svjesni da s e  izborna volja građana može progutati  i  pokrasti tokom noći, učinićemo sve da se to ne desi”, izjavio je Milićević, garantujući da će SDS na referendumu za izglasavanje opoziva Petroviću zaštititi svaki glas, pozivajući građane da izađu na referendum i da kažu šta o tome misle.
Zoran Vidić, načelnik Broda govorio je o raspodjeli sredstava od indirektnih poreza, o čemu je bilo riječi na sastanku Konferencije za lokalnu samoupravu, istakavši da su lokalne zajednice nezadovoljne kriterijumima koji su određeni za raspodjelu sredstava od indirektnih poreza.

“Izazov se postavlja pred sve lokalne zajednice, jer se suočavamo sa povećanjem cijene električne energije, povećanjem cijena komunalnih usluga, te sa održavanjem javne rasvjete na teritorijama lokalnih zajednica. Ostajemo bez adekvatnih izvora sredstava da bismo riješili sve nagomilane probleme”, izjavio je Vidić.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, odgovarajući na novinarsko  pitanje o zapošljavanju oko dvije stotine radnika u Gradskoj upravi bez  raspisanog konkursa, svoju kritiku usmjerio je na uređivačku politiku “slobodnog medijskog servisa građana”, čiji je novinar postavio ovo pitanje.

 Petrović je izjavio da je pitanje tendenciozno, da se fabrikuju neistine, te da je on ponosan na sve slobodne ljude koji se nalaze u Gradskoj upravi, gdje nema pritisaka i ucjena.

“Oni slobodno mogu da iznesu svoje mišljenje za i protiv gradonačelnika, pa bi dobro bilo da odete u “Elektro Bijeljinu”, u RiTE “Ugljevik”, da vidite u tim republičkim institucijama kako se ucjenjuju ljudi i kako se na nehuman način postupa prema zaposlenima. Nikada nisam ni pomislio, kamoli uzeo od nekog radnika novac za zaposlenje, što se ne može reći za mnoge direktore javnih ustanova. Nikoga nikada nisam pokušao ucijeniti na bilo koji način”, izjavio je Petrović.

Semberija Info