IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA 2022: Kandidati za najbolju sportsku ekipu :: Semberija INFO ::

 

IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA 2022: Kandidati za najbolju sportsku ekipu


Manifestacija Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina za 2022. godinu ulazi u završnu fazu. Sportski kolektivi koji djeluju na području grada imali su priliku do 14. januara predložiti kandidate za koje smatraju da ostvarenim rezultatima na sportskim borilištima ispunjavaju kriterije ove manifestacije. Svečanost proglašenja najboljih biće upriličena šestog februara u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini.

U konkuranciji za nagradu za najbolju mušku i žensku ekupu nalazi se 12 timova: KMF „Radnik MD Shop“, BK „Radnik“, ŽRK „Radnik“, OK „Radnik“, ŽOK „Radnik“, Tekvondo klub „Jopa“, KK „Budućnost Prolab“, ŽFK „Radnik Bumerang“, Kik-boks klub „Panter“, SK „Semberija“, ŠK „Svetozar Gligorić“ i Tekvondo klub „Sokol“.



1.       Ekipa KMF „Radnik MD Shop” Bijeljina je kolektiv koji se u prethodnoj godini okitio titulom šampiona Republike Srpske, te izborio plasman u Premijer ligu BiH. U momentu slanja svoje prijeve, dijele prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH, sa višestrukim šampionom BiH, ekipom iz Mostara. Pored ovog uspjeha trenutno se uspješno takmiče u Kupu BiH i Kupu RS, boreći se u sva tri takmičenja za najviši plasman.



2.       Bokserski klub “Radnik” je 15. put uzastopno postao ekipni prvak BiH odnosno osvajač Premijer lige Bosne i Hercegovine u boksu. Poslije održanih osam kola Radnik je zauzeo prvo mjesto sa osvojena 72 boda što je bilo dovoljno za prvu poziciju i osvajanje titule. Na pojedinačnom seniorskom prvenstvu BiH 2022. održanom u Prijedoru, BK „Radnik“ je bio najuspiješniji sa osvojene 4 medalje, 2 zlatne i 2 bronzane (Alen Rahimić i Leo Cvitanović zlatne, Danilo Simeunović i Adin Hamzić bronzane), na juniorskom zlatna i srebrna (Saša Spasojević i Tijana Petričević) i na kadetskom zlatna i srebrna ( Dunja Vukšić i Kristijan Vujanović).



3.       Ženski rukometni klub ''Radnik'' je predložen za najbolju žensku ekipu u  2022. godini. ŽRK „Radnik“ je u protekloj godini i sezoni 2021/22. bila vrlo uspješna ekipa i  seniorskoj i u omladinskim konkurencijama. Prvi tim je do posljednjeg kola dijelio prvo mjesto na tabeli sa ekipom iz Rogatice. Međutim, u posljednjem kolu koje je odlučivalo prvaka u direktnom duelu nisu uspjeli da savladaju iskusniju ekipu iz Rogatice i plasiraju se u Premijer ligu BiH. 



4.       Odbojkaški klub „Radnik“ je aktuelni osvajač Kupa Republike Srpske. Polufinalisti su Kupa BiH, drugoplasirana ekipa na polusezoni u Premijer ligi BiH. Jedna od najuspješnijih sezona kluba koji se nalazi u seriji od osam (do momenta slanja prijave) uzastopnih pobjeda u prvenstvu, osvajač Kupa RS bez izgubljene utakmice. 



5.       Ženski odbojkaški klub „Radnik“ (prijedlog ŽOK Radnik i OK Radnik).

ŽOK „Radnik“ je član  Prve lige Republike Srpske koji na kraju 2022. godine zauzima drugo mjesto na tabeli, sa šansama da u nastavku takmičenja izbori ponovni povratak u Premijer ligu BiH gdje je ekipa do prije nekoliko godina bila član 12 uzastopnih sezona. Klub broji 170-200 članova, djevojaka uzrasta od sedam do 25 godina. U svom sastavu ima sve selekcije: pionirke, kadetkinje, juniorke, seniorke i djevojčice od 13 godina kao predpionirke, odnosno „školu odbojke“. Pod rukovodstvom diplomiranih trenera odbojke: Borka Mićića, Miroslava Mićića i Sonje Milićević sve selekcije funkcionišu uspješno i  postižu zavidne rezultate. U takmičarskoj sezoni 2022/23. seniorke su u jesenjem dijelu prvenstva zauzele drugu poziciju na tabeli Prve lige Republike Srpske sa realnim izgledima da se u nastavku prvenstva uključe u borbu za titulu prvaka. Treba napomenuti da je u polusezoni od jednaest odigranih, ekipa izgubila samo dvije utakmice.
Klub je lider sportskog ponašanja među više od 50 klubova u Republici Srpskoj i nalazi se na prvoj poziciji u ovoj takmičarskoj sezoni, što pokazuje da je klub izrastao u primjeran kolektiv - i takmičarski, rezultatski i sportskim ponašanjem.



6.       Tekvondo klub „Jopa“ je osnovan 2007. godine i danas je jedan od reprezentativnih tekvondo klubova u RS i BiH sa značajnim ostvarenim uspjesima na republičkim, državnim i  međunarodnim takmičenjima. Tekvondo klub „Jopa“ prošle je godine navršio 15 godina rada na teritoriji grada Bijeljine. Za to vrijeme kroz klub je prošlo oko 1500 djece svih uzrasta od pionira, kadeta,  juniora i seniora kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Klub je iznjedrio 15 majstora crnog pojasa od 1 do 3 DANA koji su priznati u cijelom svjetu. Prošla, 2022. godina je bila veoma uspješna za ovaj klub. Tokom godine su učestvovali na 13 takmičenja i osvojili preko 100 medalja i osam pehara. Takmičari Tekvondo kluba „Jopa“ su zadnje četiri godine viceprvaci Republike Srpske u sveukupnom plasmanu. Tekvondo klub „Jopa“ je za 15 godina postojanja kluba organizovao 14 takmičenja od toga četiri puta prvenstvo Republike Srpske u svim kategorijama, pet puta prvenstvo Bosne i Hercegovine u svim kategorijama i pet puta međunarodne turnire u svim kategorijama.



7.       Košarkaški klub „Budućnost Prolab“.

Seniorski pogon KK „Budućnost Prolab“ u sezoni 2021/22. osvojio je Prvu ligu Republike Srpske ostvarivši najveći uspjeh u svojoj istoriji. Utakmice plej ofa Prve lige ostaće u sjećanju po kvalitetnoj košarci, često neizvjesnim završnicama i punim dvoranama. Iako su debitatni u Prvenstvu BiH bijeljinski košarkaši nisu obrukali ni sebe ni grad iz kojeg potiču. KK „Budućnost Prolab“ se nakon (u momentu slanja prijave) odigranih 11 kola u elitnom rangu bh. košarke nalazi na visokoj trećoj poziciji na tabeli sa ostvarenih osam pobjeda i tri poraza. U Kupu RS su se nakon pobjeda nad ekipama iz Zvornika i Modriče, plasirali u polufinale Kupa.



8.       Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang” 

ŽFK „Radnik Bumerang“  je standardni član ženske Premijer lige BiH od njenog osnivanja 2012. godine. U prethodnoj takmičarskoj sezoni su opravdali epitet i status druge ženske ekipe u BiH. U Kup-u BiH su igrali polufinale, a Kup RS je bio otkazan. Ono čime se najviše ponose u prethodnoj godini su rezultati njihovih mlađih selekcija. Kadetkinje su bile šampionke BiH, a trenutno su prve poslije završene polusezone. Takođe, pionirke ŽFK „Radnik Bumerang“  koje su uključene u ligu na nivou BiH trenutno su na vodećoj poziciji.
U 2022. godini 20 djevojčica iz ovog kluba je dobilo poziv za nastup u svim reprezentativnim selekcijama BiH, dok je pet djevojčica sa Gradskog stadiona u Bijeljini učestvovalo na Evropskom prvenstvu za kadetkinje koje se u maju 2022. godine igralo u našoj zemlji.



9.       Kik-boks klub „Panter“

Kik-boks klub „Panter“ je član Kik-boks saveza Republike Srpske, Kik-boks saveza Bosne i Hercegovine i Svjetske organizacije kik-boks saveza (WAKO). Klub ima 50 aktivnih članova i to: 10 pionira, 15 kadeta, 10 juniora i 15 seniora. Članovi kluba se takmiče u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Kik-boks klub „Panter“ Bijeljina je u 2022. godini ostvario sljedeće rezultate: zlatna medalja za Emira Tihića na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u K1 za juniore (Zenica,  19.03.2022.), zlatna medalja za Emira Tihića na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u lou kick za juniore na kome je proglašen za najboljeg kik-boksera BiH u juniorskoj konkurenciji, (Konjic, 21.05.2022.), zlatna medalja za Emira Tihića na Prvenstvu Republike Srpske u lou kick za juniore (Istočno Sarajevo, 28.05.2022.), bronzana medalja za Emira Tihića na Balkanskom prvenstvu u lou kick za juniore (Kraljevo, od 24. do 26.06.2022.), zlatna medalja za Emira Tihića na Internacionalnom kupu „BALKAN OPEN 2022“ u kik-boksu za juniore (Tešanj, 14-15.10.2022.). Na revijalnom meču 2022. godine u Zenici Emir Tihić je proglašen za najperspektivnijeg  kik-boksera u juniorskoj konkurenciji u Bosni i Hercegovini u 2022. godini. Jasmin Ramić je osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u lou kick za seniore (Konjic, 21.05.2022.).
Takmičari ovog kluba su na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u kik-boksu koje je održano u Zenici 19.03.2022. godine osvojili četiri zlatne i dvije srebrne medalje a na Prvenstvu Republike Srpske, koje je održano 28.05.2022. godine u Istočnom Sarajevu  osvojili su pet zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. 
Na kraju prošle godine, Kik-boks savez Bosne i Hercegovine je za najboljeg trenera i sudiju u kategoriji ringovne discipline za 2022. godinu proglasio trenera Kik-boks kluba „Panter“ Dimitrija Jovanovića.



10.       Streljaki klub za leteće mete „Semberija“ 

Strijelci ovog kluba su u sportskoj 2022. godini na nivou Republike Srpske i BiH osvojili sve što se moglo osvojiti u svim kategorijama (seniorskoj i juniorskoj, ekipno i pojedinačno) i dostojno predstavljali BiH na Mediteranskim igrama i Svjetskom prvenstvu. Takmičari ovog kluba su osvojili ekipna i pojedinačna prva mjesta na Prvenstvu BiH, (seniori) a zatim ekipna i pojedinačna prva mjesta u KUP-u BiH, (seniori). Seniorski tim je oborio  ekipni državni rekord BiH star 12 godina. Juniori su osvojili prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na Prvenstvu BiH i prva dva mjesta na KUP-u BiH.



11.       Šahovski klub „Svetozar Gligorić“.

Šahovski klub „Svetozar Gligorić“ imao je veoma uspješnu takmičarsku, 2022. godinu. Na kadetskim prvenstvima RS i BiH osvojili su devet medalja (pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu). Na prvoj seniorskoj ligi RS ženska ekipa je osvojila zlatnu medalju. Na kupu RS seniorke su osvojile bronzu, omladinci bronzu a kadeti zlato. Na Međunarodnom turniru „Pantelino 2022“ kadeti ovog kluba su osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju dok su na istom turniru dvije ekipe kadetkinja osvojile prva dva mjesta. Kao rezultat kontinuiranih uspjeha, kadeti ŠK „Svetozar Gligorić su u 2022. godini učestvovali na Evropskom prvenstvu u Antaliji i Svjetskom prvenstvu u Rumuniji.



12.       Tekvondo klub „Sokol“ (juniorska ekipa)

Tokom 2022. godine juniori ovog kluba su postizali sljedeće rezultate: Na Balkanskom prvenstvu juniori Almir Mujić i Slaviša Simeunović su osvojili bronzane medalje. Na turniru u Pančevu ”KOLOSEUM OPEN”, osvojen je pehar za prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji dok je isti rezultat ponovljen i na turniru u Beogradu ”Elit Open” (bodovni turnir za reprezentaciju Srbije za juniore) gdje je juniorska ekipa TKD „Sokol“ osvojila prvo mjesto, s tim da je njihov takmičar Slaviša Simeunović proglašen za najboljeg juniora turnira. Na turniru u Beogradu ”Imperium OPEN” juniori su osvojili srebrnu medalju. Juniori Tekvondo kluba „Sokol“ su na Prvenstvu BIH osvojili drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji a na Prvenstvu RS, u istoj konkurenciji, osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju.

Semberija info