ZELENA PIJACA DOBILA ŠTAND SA SERTIFIKOVANOM ORGANSKOM HRANOM :: Semberija INFO ::

 

ZELENA PIJACA DOBILA ŠTAND SA SERTIFIKOVANOM ORGANSKOM HRANOM


U glavnoj ulici na Zelenoj pijaci, na štandu broj 22, Bijeljinci od danas mogu da kupe organsku hranu sa sertifikatom. Rukovodilac Službe za organizaciju pijačnih usluga Danijel Perić sa ponosom ističe da je to prvi takav štand u Republici Srpskoj, čime je bijeljinska Zelena pijaca opravdala epitet najsnabdjevenije i najposjećenije pijace u regionu.



-Otvaranjem štanda na kom se prodaje organska hrana obogaćujemo ponudu Zelene pijace. Inače, mi smo i ranije imali par akcija prodaje organskih proizvoda, da vidimo kakva će biti reakcija naših građana i mogu reći da su svi komentari jako pozitivni. Cilj nam je da u narednom periodu ugovorimo i sa drugim proizvođačima sa području grada Bijeljine da svoje proizvode organske hrane prodaju na Zelenoj pijaci, Kad ih bude u većem broju oni će na pijaci dobiti i jednu ulicu  sa organskom hranom, kaže Danijel Perić istakavši da će tako građanima omogućiti raznovrsniju i bogatiju ponudu zdrave hrane. 

Jedno vrijeme u supermarketima je vladala ekspanzija što se tiče akcijske prodaje voća i povrća, ali zbog kvaliteta i svježine robe građani se ponovo vraćaju na pijacu.
Kako  se danas moglo čuti na Zelenoj pijaci, svakim danom sve više građana traži organski proizvedenu hranu, pogotovo porodice koje imaju malu djecu.
-Kao što svi znamo, zdravlje ulazi na usta, ukazuje Perić

Na štandu su izložene paprike i paradajz  preduzeća ,,Agro-plan“, koje je prije dvije godine, sa ciljem zapošljavanja Romkinja, osnovalo Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma ,,Otaharin“.

-Na Zelenoj pijaci smo zakupili štand kako bi našim sugrađanima ponudili proizvode koji su organski uzgojeni i koji su sa sertifikatom koji smo dobili za organsku proizvodnju, rekao je izvršni direktor ,,Otaharina“, osnivača preduzeća ,,Agro.plan“, Dragan Joković istakavši da  biljne kulture uzgojaju u plastenicima koji se nalaze na netretiranim zemljišnim parcelama izolovanim od gradske zone koje predstavljaju bogat izvor mineralnih materija. 

-Maksimalna posvećenost našeg stručnog osoblja predstavlja osnovu našeg potencijala za dalji rast i razvoj, naglašava Joković.

Semberija INFO/ M.Rešidović