Gradska uprava Grada Bijeljina: Praznično druženje sa mališanima :: Semberija INFO ::

 

Gradska uprava Grada Bijeljina: Praznično druženje sa mališanima


U Galeriji Centra za kulturu „Semberija“, predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina, danas su organizovali četvrto po redu praznično druženje sa mališanima iz Dnevnog centra za djecu u riziku i Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad Bijeljina, mališane koji borave u hraniteljskim porodicama, Osnovne škole „Petar Kočić“ Brodac i Osnovne škole iz Dragaljevca.

Učenici III5 razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine pod mentorstvom svoje učiteljice Sanje Lazić izveli su predstavu za sve pristutne, kao i recitale.



- Mališani su danas imali priliku da se druže, ali i da izrađuju novogodišnje čestitke i ukrase za koje je lokalni volonterski tim obezbijedio materijale. Da bi ovo druženje lijepo zaokružili mališani će dobiti paketiće koje smo dobili od naših prijatelja Mile i Vukašina Vukovića iz Engleske, koji se sa nama već drugu godinu druže i donose ono što su djeca pripremila za djecu. Mislimo da je ovo nešto posebno i lijepo i da sa ovim zaokružimo novogodišnje praznike“, istakla je Ljubica Mlađenović, šef odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.



- Meni je posebno zadovoljstvo da duži niz godina učestvujemo u raznim humanitarnim akcijama. Mi smo zaista sretni da zajedno sa gradonačelnik Ljubišom Petrovićem možemo obradovati djecu i ovoga puta. Ovaj put uspjeli smo da obezbijedimo 10.000 paketića za cijelu BiH, a 500 paketića smo donijeli u Bijeljinu da ovdje podijelimo djeci predškolskog i školskog uzrasta, kao i djeci sa poteškoćama u razvoju. Drago mi je da ovo grad prihvatio i da ovo prelazi u tradiciju“, kazao je Vukašin Vuković.



- Ovakvi događaji su veoma važni za svu djecu. Istakla bih da trenutno ima četrdeset i dvoje djece u riziku, a oni pretežno dolaze iz socijalno ugroženih porodica koja nemaju priliku da uživaju u tako nama naizgled normalnim stvarima. Veoma mi je drago što smo i danas ovdje i prošle godine smo bili takođe. Svako dijete se obraduje nekom poklonu, pogotovu za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika. Veoma mi je drago da su druga djeca glavni učesnici ove priče, jer su oni sami pripremali poklone za našu djecu“, istakla je Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina.


Semberija info - S. Ristanović