BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA


Lomljenjem slavskog kolača, koje je obavio episkop zvorničko-tuzlanski Fotije sa direktorom Bolnice “Sveti vračevi” i kumom slave, direktorom Elektro- Bijeljine Markom Mihajlovićem, obilježena je krsna slava ove zdravstvene ustanove, Sveti vračevi Kozma i Damjan.

Direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović, podsjetio je da je u period između dvije slave mnogo toga urađeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da je nabavljeno mnogo savremene medicinske opreme, a da će se tako nastaviti i dalje.

- Pokrenute su i brojne nove procedure, imamo kvalitetne zaposlene kadrove i kvalitene saradnike, a sve sa ciljem da korisnici naših usluga budu zadovoljni. Imamo više od 600 zaposlenih, od kojih 200 ljekara, više od 100 specijalista, više od 20 subspecijalista, oko 60 doktora na specijalizaciji, a imamo angažovanih 18 univerzitetskih profesora”, rekao je prof. dr Maksimović.



Čestitke zaposlenim u Bolnici uputio je profesor dr Nebojša Tasić u ime Instituta za kardiovaskulane bolesti Dedinje.

- Dugogodišnja saradnja Instituta i Bolnice je odlična, a ono što moram istaći je da je sve nas koji radimo ovaj posao, imperativ zdravlje građana. Ova zdravstvena ustanova na čelu sa prof. dr Maksimovićem je opredijeljena je da ulaže u znanje, kvalitet i zdravstvenu zaštitu građana”, rekao je prof. dr Tasić.

​Povodom slave, a na prijedlog svih zaposlenih, izabran je i nagrađen ovogodišnji najbolji radnik Bolnice, a to je primarijus dr Zdravko Matković, načelnik Odjeljenja hirurgije.  


Semberija info - O. Stjepanović