BIBLIOTEKA "FILIP VIŠNjIĆ" I UDRUŽENjE "GEA": MISLIMO NA VRIJEME NA NAŠE ZDRAVLjE" :: Semberija INFO ::

 

BIBLIOTEKA "FILIP VIŠNjIĆ" I UDRUŽENjE "GEA": MISLIMO NA VRIJEME NA NAŠE ZDRAVLjE"


Narodna biblioteka "Filip Višnjić" i Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke "Gea", organizovali su predavanje "Mislimo na vrijeme na naše zdravlje".

U ime organizatora, obratile su se direktor Biblioteke Željana Arsenović, a u ime Udruženja "Gea", Sanja Drinić, koje su istakle da je prevencija izuzetno značajna za svaku ženu i da svi trebamo raditi  na buđenju svijesti o neophodnosti redovnih pregleda. Da je prevencija od izuzetnog značaja,  naglasile su  i dr  Nela Mitrović u ime JZU Bolnica "Sveti vračevi" i dr Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja.

One su istakle da preventivni pregledi imaju veoma značajno mjesto kad je u pitanju karcinom dojke. Kako su rekle, "obje zdravstvene ustanove rade kako na prevenciji, tako i na poboljšanju  kvaliteta usluga, koje podrazumijeva i stručne kadrove i savremene medicinske aparate, te  apelovale na redovne preglede.



Predavači o značaju redovonih pregleda, bili su dr Jela Aleksić, radiolog, dr Biljana Marjanović, onkolog, dr Milan Arsenović, ginekolog, dr Jelena Marić, radiolog i psiholog Nevena Škorić.

(Semberija info)