POJAČANE MJERE BEZBJEDNOSTI 15. SEPTEMBRA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

POJAČANE MJERE BEZBJEDNOSTI 15. SEPTEMBRA U BIJELjINI


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra u Bijeljini preduzima pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu.

Građani koji budu željeli da prate državnu manifestaciju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svečanost, koja će biti održana sutra, u četvrtak, 15. septembra 2022. godine u 11 časova u Bijeljini, savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete'', navode u saopštenju za javnost iz policije.

Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da, svakako, uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Ugostiteljski lokali, zanatske i trgovačke radnje koje se nalaze u užem centru grada Bijeljine neće raditi navedenog dana do 16 časova.  
                                                                           
U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je Naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području grada Bijeljina za 15. septembar od 00 do 24 časova.
Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti učesnika skupa, 15. septembra na području grada Bijeljina zabranjena upotreba dronova'', upozoravaju iz policije.