ČETIRI LICA LIŠENA SLOBODE U AKCIJI "POLISA" :: Semberija INFO ::

 

ČETIRI LICA LIŠENA SLOBODE U AKCIJI "POLISA"


Foto
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, sprovode operativnu akciju kodnog naziva "Polisa" u okviru koje su dosad slobode lišena četiri lica i izvršeni pretresi na nekoliko lokacija na području Bijeljine.

U ovim aktivnostima slobode su lišena lica inicijala S.B., S.P., S.V. i A.P. zbog sumnje da su tokom ove godine u sastavu kriminalne organizacije počinili 46 krivičnih djela na štetu osiguravajućih društava u BiH i Srbije.

Kako saznajemo uhapšene su: Slavica Bojić, Slavica Peković, Sanja Vidaković i Ana Prodanović.
Lica lišena slobode se sumnjiče da su počinila krivična djela "Udruživanje radi vršenja krivičnih djela" i "Izvršenje krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja", a u vezi sa krivičnim djelima neovlašteno korištenje ličnih podataka, prevara i falsifikovanje isprave.

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, a istraga u ovom predmetu se nastavlja.
S obzirom da je lice A.P. policijski službenik Policijske uprave Bijeljina, ista će biti suspendovana i protiv nje će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

(RTRS)