JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: NOVI CT APARAT PUŠTEN U RAD :: Semberija INFO ::

 

JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: NOVI CT APARAT PUŠTEN U RAD


Foto
U JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ danas je u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ministra zdravlja Alena Šeranića, u rad pušten novi CT aparat posljednje generacije, koji je finansirala Vlada Republike Srpske, u okviru Javne nabavke medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Srpskoj.

Direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof.dr Zlatko Maksimović istakao da je ovo veliki dan za bijeljinsku Bolnicu, za pet opština koje gravitiraju ovoj ustanovi, ali i za širi region.



-Upućujem zahvalnost Vladi RS koju danas predstavlja ministar zdravlja Alen Šeranić, zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što aktivno učestvuju u svemu po pitanju napredovanja Bolnice.

Danas smo pokrenuli CT aparat posljednje generacije olakšaće pružanje usluga ljekarima i omogućiti kvalitetniju i bržu dijagnostiku. Riječ je o 128-slajsnom aparatu za kompjuterizovanu tomografiju, koji je smješten u poseban tipski objekat za ove namjene izrađen u Austriji, a u Bolnicu je prethodno dopremljen specijalnim transportom.Vrijednost aparata je više od 1, 7 miliona KM“, rekao je prof. dr Maksimović i dodao da je u prethodnom periodu Bolnica dobila savremeni ultrazvučni aparat sa četiri sonde, kao i mobilni RTG uređaj, monitore, sanitet i dr.,a endoskopski stub za kolonoskopiju i gastroskopiju obezbijeđen je sredstvima Bolnice.



-Preuzimanjem vrijedne opreme, preuzeli smo i obavezu da radimo još bolje i posvećenije, da budemo na usluzi našim sugrađanima, a kao prvi čovjek ove ustanove naglašaavam da će tako i biti“, rekao je prof. dr Maksimović.Ministar zdravlja Alen Šeranić je čestitao Bolnici na prijemu opreme i puštanju u rad CT aparata i naglasio da je saradnja ove ustanove i ministarstva odlična.

-Moram da istaknem da ćemo i u narednom periodu obezbjeđivati sve što je potrebno za što kvalitetniju uslugu i zdravstvenu zaštitu i da je naše opredijeljenje da zdravstveni sistem u cijelom RS bude na visokom novou“, rekao je Šeranić. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je izrazio zadovoljstvo što je u Bijeljini i što vidi napredak bijeljinske Bolnice.



-Drago mi je da ova Bolnica nastavlja u kontinuitetu da radi na kvalitetu i opremanju, a to nije samo oprema nego i kadrovi. Mi ne stajemo na ovome, nastavljamo sa opremanjem, ali i podsticanjem specijalizacija i usavršavanjem zdarvstvenih radnika“, rekao je Dodik i izrazio zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na svemu što su činili u periodu borbe protiv kovida 19 i svemu što čine za zadravlje građana Republike Srpske.

(Semberija info)