Saopštenje za javnost Agrarnog fonda Bijeljina: Isplata šteta :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje za javnost Agrarnog fonda Bijeljina: Isplata šteta


Poštovani poljoprivredni proizvođači,
 
U skladu sa dobrom praksom redovnog izvještavanja o aktivnostima Agrarnog fonda Bijeljine, želimo da vas informišemo da je danas održana telefonska sjednica Upravnog odbora Agrarnog fonda na kojoj su donijete odluke o isplatama šteta koje su nastale na vašim imanjima od početka ove godine.

S obzirom da su zakonske procedure oko usvajanja Programa i Pravilnika za podsticaje u poljoprivredi za 2022. godinu ispunjene, da je zaprimljen spisak Komisije za procjenu štete nastale na rasadnicima 09.04.2022. godine iz Odjeljenja za poljoprivredu, da su oštećeni podnijeli zahtjeve u skoro stoprocentnom obimu, da već imamo zaprimljenih zahtjeva i za druge štete, te da je juče legla prva tranša iz budžeta Grada Bijeljina za isplatu podsticaja, sjednicu smo održali po hitnom postupku. Nakon sjednice Upravnog odbora, Agrarni fond je isplatio 49.577 KM za 139 poljoprivrednih proizvođača koji su pretrpjeli štetu na plastenicima, 19.170 KM za ostale štete uginuća kod 24 poljoprivrednika i 2.000 KM na ime afirmacije u proizvodnji cvijeća za 20 izlagača na proteklom Sajmu cvijeća. 
 
Napominjemo da su ovo prve isplate u 2022. godini, da smo nastavili da radimo po starom sistemu brzo, tačno i ekspeditivno za vas, naše poljoprivrednike!’’, poručeno je u saopštenju za javnost Agrarnog fonda koje je potpisao direktor Zlatan Lazarević.