REGIONALNO UDRUŽENjE DISTROFIČARA BIJELjINA: Nedjelja borbe protiv distrofije :: Semberija INFO ::

 

REGIONALNO UDRUŽENjE DISTROFIČARA BIJELjINA: Nedjelja borbe protiv distrofije


- Malo pažnje, lijepa iskrena riječ i osmijeh, daju nam dodatnu snagu da izdržimo u teškoj teškoj borbi za svaki naredni dan”, poručio je predsjednik ovog Udruženja Anđelko Bogdanović.

U okviru obilježavanja “Nedelje borbe protiv distrofije”, Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina, organizovalo je radionicu u hotelu “Drina”.

U sklopu radionice, održano je i stručno predavanje  na kom je  specijalista neurologije dr. Aleksandar Jovičić , prisutne članove Udruženja upoznao sa mogućnostima preventivnog djelovanja i liječenja kao i najnovijim dostignućima na polju medicine.

- Ja sam danas ovdje došao prije svega kao prijatelj, da porazgovaram sa ovim ljudima da im dam podršku, jer njima treba mnogo više podrške nego što je sada dobijaju. Sveopšta situacija utiče kako na stanje u društvu, tako i u zdravstvu, a sve se to nažalost negativno reflektuje na ove ljude”, rekao je Jovičić.



Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina, broji 69 članova i čini sve što je u njihovoj  moći da se te osobe ne zatvore u svoja četiri zida, nego da i pored svoje bolesti budu što aktivniji”, naglasio je predsjednik ovog Udruženja Anđelko Bogdanović.

- Svi znamo da u ova teška vremena nikome nije lako, a posebno osobama sa invaliditetom. Veliki su to heroji svog vremena koji često žive nepriznati i od okoline  i od društva. Svjesni smo mi da je nedostatak finansijskih sredstava često ograničavajući faktor za sve, pa tako iza nas ali svi mi često zaboravljamo da postoji nešto i što je potpuno besplatno, a to je ljubav. Malo pažnje, lijepa iskrena riječ i osmijeh, znaju dati dodatne snage ovim ljudima da izdrže u teškoj borbi za svaki naredni dan. Jačanje morala naših članova da se hrabro podignute glave  nose kroz život sa svojim teškoćama, jeste naše osnovno opredjeljenje i razlog organizovanja ovakvih radionica”, istakao je Bogdanović.


“Nedelja borbe protiv distrofije” u svijetu se obilježava od 1973. godine, a cilj obilježavanja jeste podizanje svesti javnosti o pravima i mogućnostima, ali i problemima sa kojima se suočavaju osobe oboljele od progresivnih neuromišićnih bolesti.


Semberija info - S. Nikolić