NEZAOBILAZNA TEMA: POŽAR U SAVI :: Semberija INFO ::

 

NEZAOBILAZNA TEMA: POŽAR U SAVI


U prostorijama Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su nadležni predstavili rezultate rada pripadnika Ministarstva ostvarene tokom aprila 2022. godine.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina, Stjepan Terzić upoznao je javnost da je tokom analiziranog perioda evidentirano 76 krivičnih dijela među kojima dominiraju krivična djela opšteg kriminaliteta. U preko 80% slučajeva pripadnici PU Bijeljina su rasvijetlili navedena protivpravna djela. Evidentirano je takođe, 41 slučaj narušavanja javnog reda i mira i 90 saobraćajnih nezgoda od kojih dvije nezgode koje su za posljedicu imale nastanak teških tjelesnih povreda, osam sa lakšim tjelesnim povredama i 80 nezgoda sa materijalnom štetom. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je nepropisno izvođenje radnji vozilom i neodržavanje propisnog odstojanja između učesnika u saobraćaju. U analiziranom periodu, evidentirano je 2540 prekršaja u saobraćaju, 182 vozača su isključena iz saobraćaja od čega 151 zbog utvrđene prekomjerne količine alkohola u krvi. To je za 51% veći broj u odnosu na april 2021. godine. Nezaobilazna tema jutrošnje konferencije bio je požar koji je sinoć zahvatio „Savu“, fabriku za preradu voća i povrća.

-Dana 25.05.2022. godine u 18 časova i 43 minute dežurna služba Policijske stanice Bijeljina 2 zaprimila je prijavu da je u Ulici Raje Banjičića u Bijeljini, u krugu fabrike za preradu voća i povrća „Sava“ izbio požar na jednoj od hala. Na lice mjesta su upućene raspoložive policijske patrole i jedinica žandarmerije sa zadatkom evakuacije zatečenih građana, obezbjeđenja lica mjesta te pružanje podrške angažovanim vatrogasnim jedinicama. Nadalje, preko operativnog dežurstva Policijske uprave Bijeljina obavještene su vatrogasne jedinice iz okruženja, iz Janje, Ugljevika i Brčko Distrikta koje su takođe uključene u gašenje požara. Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su na terenu uspostavili koridor između lokacije za snabdijevanje vodom vatrogasnih vozila i lokacije požara  omogućivši na taj način nesmetan rad na gašenju požara angažovanim vatrogasnim jedinicama. Požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu sinoć kasno u noć. U toku noći na lokalitetu požara su dežurale vatrogasne jedinice i policijski službenici. Trenutno čekamo da se stanje na lokaciji požara stabilizuje kako bismo počeli sa vršenjem uviđaja i drugih istražnih radnji. O događaju je obavješteno Okružno tužilaštvo Bijeljina pod čijim nadzorom će se preduzimati dalje istražne mjere i radnje“, rekao je načelnik Terzić i izrazio zahvalnost svim javnim institucijama i privatnim firmama koje su se sinoć stavile na raspolaganje kako bi se požar što prije stavio pod kontrolu.

Semberija info