RASPODJELA SREDSTAVA ZA SPORT - PITANjA :: Semberija INFO ::

 

RASPODJELA SREDSTAVA ZA SPORT - PITANjA


Ženski odbojkaški klub "Radnik" je jedini sportski kolektiv kome su ovogodišnjom raspodjelom sredstava za sport,  koja su uvećana ukupno za 100.000,00 KM, umanjena sredstva sa prošlogodišnjih  na 15.900,00 KM za 2022. godinu što iznosi blizu 30 posto manje. Pitamo - zašto?

Je li to zbog toga što klub postoji 26 godina, od toga 12 sezona kao premijer ligaš, što je dao 18 reprezentativki BiH, 8 igračica internacionalki, što je osvajač KUP-a RS, tri puta finalista KUP-a BiH, pregršt osvojenih titula i medalja u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji na nivou RS i BiH, što ima najmasovniji i najkvalitetniji rad sa mladim od 7-14 godina, što u klubu rade školovani i licencirani treneri, što nemamo poreskih i drugih dugovanja, što je naš rad transparentan u izuzetno komplikovanim uslovima...?

Kako je moguće da je raspodjela navodno urađena po novom pravilniku a "starim procentima" (po starim procentima je bilo  oko 53 posto muškarci, 47 posto žene -  a i to je neko prizvoljno odredio za odbojku)? Ko je odredio procente i na osnovu čega i zašto to nije promijenjeno ako je novi pravilnik?

Kako je moguće da se i u prošlogodišnjoj i u 2022. godini raspodjela u grani sporta - odbojci radi tako da se kompletna rezerva oba puta da muškom klubu i plus 15.000,00 rebalansom u dec.2021.g.?

Kako da ŽOK "Radnik" odigra u polusezoni 11 kola 1. lige, pionirske i kadetske utakmice, plati članarinu i kotizaciju, fiskulturne sale sa tranšom od 9.3.o.g. od 5.575,00 KM, a ima putovanja: BL, Trebinje, Nevesinje, Foča...? 
Koliko nepravde treba da podnese naš kolektiv: od promjene namjene sportskog objekta Sokolski dom, nemogućnosti dobijanja termina u OŠ Knez Ivo, rad na pola terena u gradskoj dvorani, rad sa mladima u neuslovnoj sali OŠ Sveti Sava...?

I pored svega UO kluba uz pomoć donatora i pozajmicama završit će ovu takmičarsku sezonu u 1. ligi uspješno. Međutim, prinuđeni smo odmah istupiti iz KUP-a RS i BiH i na kraju sezone istupiti iz 1. lige u 2. ligu, ne zbog rezultata nego zbog nedostatka sredstava, jer se 1.  liga ne može igrati sa ovako malim sufinansiranjem, a klub nema namjeru takmičiti reketiranjem roditelja i činiti nepravde igračicama (ko da novac- njegovo dijete igra).
Pored novčanih kazni za nenastupanje u KUP-u i istupanju iz lige, ako nije zbog slabog rezultata, smatramo da je nemjerljiva sramota grada, da godinama najbolji i najmasovniji ženski kolektiv ima ovakav tretman.

Pošto naši dosadašnji apeli i prijava na razgovor, nisu dali rezultata za ispravljanje nepravde, spremni smo sa bilo kim, bilo kada i na bilo kojem mediju ukrstiti argumente za sve gore navedeno.

Očito je da moto našeg  kluba "OVO JE VAŠ KLUB!",  a koji je dao možda i najveći doprinos svojim rezultatima i radom da Bijeljina postane grad sporta,  ne važi.

Je li ovakva raspodjela diskriminacija žena ili političko lobiranje ili oboje???

ŽOK " RADNIK" Bijeljina