PUBLIKA UŽIVALA U ZABUNAMA :: Semberija INFO ::

 

PUBLIKA UŽIVALA U ZABUNAMA


Po programu ovogodišnjih ,,Dana komedije'' u Bijeljini sinoć su nastupili glumci Pozorišta ,,Slavija'' iz Beograda. Osmočlana teatralna ekipa glumaca oduševila je bijeljinsku publiku. U ,,Komediji zabune'' glumili su Jelica Sretenović, kao poznata srpska glumica u penziji koja je izdala petosobni stan u centru Vračara dvjema studentkinjama – jedna studira slikarstvo, a druga muziku. U želji da se povuče iz beogradskog ubrzanog života, glumica u penziji namjerava da ode na selo i da tamo živi mirnim životom i zbog toga daje oglas u novinama da stan izda jednoj osobi. Oglase u novinama daju i studentkinje, a i glumicina služavka.

Zbrka u komediji nastaje kada zainteresovani muškarci, nakon pročitanog oglasa, dolaze u stan i uspostavljaju komunikaciju sa pogrešnom ženom koja je dala oglas. Komedija dobija rasplet na samom kraju, a na kraju je i bijeljinska publika, uz ovacije, burnim aplauzima za nastup, nagradila glumce ,,Komedije zabune'' – Jelicu Sretenović, Natašu Aksentijević, Milicu Janketić, Katarinu Barjaktarević, Nemanju Janičića, Peđu Damjanovića, Sašu Joksimovića i Ognjena Drenjanina.



Večeras je na programu ,,Dana komedije'' trebalo da bude predstava ,,Skupština'', Gradskog pozorišta ,,Jazavac'' iz Banjaluke. Međutim, zbog proglašenja Dana žalosti u Republici Srpskoj, ova predstava je otkazana. Kako su potvrdili iz Centra za kulturu ,,Semberija'', glumci Banjalučkog pozorišta nastupiće u ponedjeljak, 28. marta, u 20 časova.

Kupljene ulaznice za ovu predstavu važe za novi termin izvođenja'', naglašavaju iz Centra za kulturu.