NA USLUZI PRIVREDI I MLADIM STRUČNjACIMA :: Semberija INFO ::

 

NA USLUZI PRIVREDI I MLADIM STRUČNjACIMA


Danas je u Bijeljini otvoren Inovacioni centar za održivi razvoj (InCOR). Gradska uprava Grada Bijeljina odlučila sena ovaj način podržati mlade i obrazovane ljude, po uzoru na brojne gradove u regionu i Evropi. Inovacioni centar će biti mjesto podrške mladim, stručnim ljudima koji planiraju pokrenuti vlastiti biznis, sa fokusom na sektor informacionih tehnologija. Takođe, centar će pružati podršku i privrednicima iz drugih oblasti u smislu povećanja njihove konkurentnosti na tržištu i prilagođavanja sveprisutnim tokovima digitalne transformacije poslovanja i društva u cjelini.

-Ovu ideju smo dobili kroz istraživanje koje smo radili sa mladim ljudima. Oni su istakli potrebu za postojanjem jednog ovakvog mjesta na području Grada Bijeljina. Poseban poticaj su nam dali studenti informacionih tehnologija od kojih se preko 50% izjasnilo da nakon završetka studija planirapokrenuti vlastiti biznis. Zaista smo ponosni što im ovaj prostor konačno možemo ustupiti na korištenje“, rekla je Ankica Todorović, šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina. 

Inovacioni centar za održivi razvoj nastao je kao izraz dugoročnog opredjeljenja Gradske uprave da Bijeljinu učini mjestom na kojem će živjeti i raditi sve više mladih i stručnih ljudi.

-Inovacioni centar je mjesto na kojem želimo okupiti mlade ljude koji imaju dobre biznis ideje, kako bi uz obuke koje će se ovdje odvijati došli do znanja i vještina potrebnih za pokretanje njihovog prvog biznisa. Želimo da ove prostorije služe svim ljudima koji dolaze sa takvim namjerama. Istovremeno, centar će pružiti priliku nezaposlenima, koji žele usvojiti nova, na tržištu konkurentna znanja i vještine, da ih ovdje usvoje“, rekao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine. On se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli da Grad Bijeljina od danas ima jedan ovakav inkubator poslovnih ideja.

Početak rada Inovacionog centra za održivi razvoj obilježiće dvije obuke na temu digitalnog marketinga koje su fokusirane na potrebe privrede i na zahtjeve tržišta rada za novim, modernim vještinama i znanjima. Sve obuke u Inovacionom centru biće besplatne. Zainteresovani će se moći prijaviti putem javnog konkursa.

Semberija info