CIJENE NEĆE BITI KAO PROŠLOGODIŠNjE :: Semberija INFO ::

 

CIJENE NEĆE BITI KAO PROŠLOGODIŠNjE


Kada stigne proljeće, mnogi razmišljaju o sadnji voćnih sadnica. U Semberiji se ne može naći dvorište u kome se ne nalazi bar po jedna jabuka, kruška, šljiva i trešnja sa koje se čuje dječija graja i smijeh već u maju. Ovo je vrijeme kada se period kada se počinju kupovati sadnice voća. S obzirom na to, raspitali smo se da li su sadnice u prodaji  i koja im je cijena.

Što se tiče sadnica Damir Begović iz poljoprivredne apoteke „Plodorazmjena''  za „Semberija info“ rekao je da očekuju da uskoro stignu, jer se čeka stabilizacija vremena, kada bi krenula i sadnja.

-U ponudi će biti standardne voćne sadnice jabuka, kruška, šljiva, te sadnice trešnje, višnje, kajsije i nektarine. Takođe, u ponudi će biti i sadnice tropskog voća kao što su limun, kivi, mandarina i druge. Što se tiče cijena, još uvijek se ne zna koje će biti, jer je sve na tržištu jako poskupjelo“, završava  Begović.

Dok ne stignu sadnice jabuke, kruške šljive...  u njihovoj apoteci se mogu  kupiti sadnice maline i kupine, čije su cijene tri i tri ipo konvertibilne po komadu, borovnice 8,90 konvertibilnih maraka, te aronije koja košta sedam konvertibilnih maraka.
 
Semberija info