KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU O STANjU U GRADSKOJ TOPLANI :: Semberija INFO ::

 

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU O STANjU U GRADSKOJ TOPLANI


Nastavljena redovna isporuka toplotne energije

Nakon što je lociran kvar na toplovodnoj mreži, uspješno je otklonjen kvar, te je nastavljena redovna isporuka toplotne energije korisnicima, izjavio je vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Gradska toplana“ Rade Hadži Stević na konferenciji za štampu u Gradskoj upravi, koju je organizovao gradonačelnik Ljubiša Petrović.

„Gradska uprava nam je maksimalno pomogla oko otklanjanja kvara u što kraćem vremenskom roku. Dogovorili smo se da januarski račun za grijanje korisnicima bude umanjen za deset odsto, kako bismo na taj način kompenzovali ono što im nije isporučeno u nekoliko dana januara“, istakao je Hadži Stević, naglasivši da je u međuvremenu u Okružnom privrednom sudu postignut dogovor sa dobavljačem uglja, koji ih je tužio zbog ukupnog duga od 652.000 KM, o opraštanju zakonskih zateznih kamata u iznosu od 120.000 KM.


Gradonačelnik Ljubiša Petrović izjavio je da će Gradska uprava pomoći oko otplate duga dobavljaču uglja, te da je pomogla i oko redovne isplate plata zaposlenima.

„Sadašnje rukovodstvo „Gradske toplane“ naslijedilo je velike probleme. Mi ćemo pomoći i oko popravljanja statusa zaposlenih, u smislu povećanja njihovih plata. Istovremeno ćemo insistirati na utvrđivanju odgovornosti ranijeg rukovodstva Toplane za niz poslovnih propusta i nezakonitih radnji“, izjavio je gradonačelnik Petrović.
Osvrnuvši se na  finansijsku pomoć koja je izdvojena za zdravstvene radnike Doma zdravlja, Bolnice i Banje Dvorovi, koji su iskazali ogromno požrtvovanje tokom pandemije virusa korona, gradonačelnik Petrović je izjavio da će jednokratna pomoć u ovoj godini biti isplaćena i zdravstvenim radnicima koji rade u Dijaliznom centru, Zavodu za transfuzijsku medicinu i u Zavodu za medicinu rada i sporta. On je izjavio da je danas isplaćena jednokratna pomoć za 1.130 zdravstvenih radnika u ukupnom iznosu od 740.150 KM.