PRIJEM ZA DOBITNIKE SVETOSAVSKIH NAGRADA :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA DOBITNIKE SVETOSAVSKIH NAGRADA


Foto
Danas je u zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao prijem za dobitnike Svetosavskih nagrada.

Među dobitnicima Svetosavske nagrade za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece su nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola, a i vaspitači iz vrtića sa područja grada Bijeljina.  Dobitnica nagrade u oblasti pedagoškog vaspitanja i  obrazovanja je Nada Božić vaspitač u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, u oblasti osnovnog obrazovanja je Stanka Tomić profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ Janja, a  u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja dobitnice su Stana Petrović profesor fizike u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin „ Bijeljina i magistar Aleksandra Radosavljević profesor klavira u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijeljina.

Aleksandra Radosavljević, profesor klavira u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijeljina rekla je da se ova nagrada razlikuje od svih dosadašnjih nagrada koje je dobila jer su ovom nagradom sabrani njeni rezultati pedagoškog i umjetničkog rada za 30 godina.

-Preko 80 osvojenih nagrada sa đacima i studentima, mnogo odsviranih solističkih koncerata, koncerata u okviru kamernih orkestara i koncerata mojih đaka i na desetine održanih seminara za studente, đake i profesore. Moj najveći uspijeh je to, da je iz moje učionice, za 30 godina rada izašlo mnogo talentovanih đaka, današnjih akademski građana koji su shvatili da bez ljubavi prema profesiji i ljubavi prema đacima nema uspijeha“, završava Aleksandra Radosavljević.

Stanka Tomić, profesor razredne nastave u Osnovnoj Školi „Meša Selimović“ Janja kazala je da je dobro znati da je neko prepoznao rad, zalaganje i trud dugi niz godina rada u prosveti.



-Dobro je da postoji ovakva nagrada, koja će stimulisati mene za dalji rad, ali će biti i neki primjer mojim učenicima. U Osnovnoj Školi „Meša Selimović“ je dvonacionalna sredina i teže je malo raditi, jer dva su programa, ali nije neostvarivo. Samo učitelj koji prati energiju učenika, koji je dinamičan, koji se stručno usavršava i koji se priprema za nastavu može da opstane u tom poslu. Mislim da je ovo najljepši poziv i ponovo bih odabrala isti“, završila je Tomićeva.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je da su dobitnici Svetosavske nagrade ponos grada Bijeljina, što su u višedecenijskom predanom radu poslužili kao najbolji pozitivni primjer, sadašnjim i budućim generacijama.

-Smatram da ljudi, kao što su dobitnici Svetosavske nagrade iz Bijeljine i u narednom periodu dati sve od sebe.  Da zajedno sa svojim radnim kolegama prenesu svoje radne navike i svoje stručno znanje usmjere  prema učenicima, kako bi ovo društvo i dalje napredovalo.  Danas je bila posebna čast razgovarati sa ovim ljudima. Gradska uprava Grada Bijeljina pružiće materijalnu podršku i novčano nagraditi  dobitnike nagrade i uspostavićemo praksu da svi dobitnici nagrade budu nagrađeni i ubuduće. Trudićemo se da svakim svojim potezom unapređujemo obrazovanje“, zaključio je gradonačelnik Petrović.

(Semberija info)