SVEČANA AKADEMIJA DVA BIJELjINSKA FAKULTETA :: Semberija INFO ::

 

SVEČANA AKADEMIJA DVA BIJELjINSKA FAKULTETA


Pedagoški fakultet i Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini danas su obilježili školsku slavu Svetog Savu. Tradicionalnom svečanom akademijom u amfiteatru fakulteta evocirane su uspomene na lučonošu prosvetiteljstva među Srbima.
 

-Iz ugla Pedagoškog fakulteta koji školuje buduće prosvjetne radnike današnji dan je pun simbolike. Naš je cilj da univerzalne vrijednosti koje su zaostavština učitelja i prosvjetitelja Svetog Save prenesemo našim studentima“, rekao je profesor dr Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini.

Svečanoj akademiji u Bijeljini, prisustvovao je i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu profesor dr Milan Kulić koji je nadahnuto govorio o istorijskoj ulozi Svetog Save po tadašnje društvo, crkvu i državu.
-Univerzitet u Istočnom Sarajevu posvećuje veliku pažnju Svetom Savi i njegovom učenju. On je sigurno bio najsvestranija ličnost u istoriji srpskog roda. Kako bismo nastavili njegovu tradiciju imamo obavezu da činimo sve kako bi naš Univerzitet svakog dana bio sve bolji i bolji, sve uspješniji i uspješniji“, izjavio je rektor Kulić.

-Želim, u ime Gradske uprave Grada Bijeljina i Kabineta gradonačelnika Ljubiše Petrovića da, po ko zna koji put potvrdim da stojimo iza naših fakulteta. Svim naporima, svim silama trudićemo se da rad ovih fakulteta unaprijedimo i da im  pružimo punu podršku  kako bi što više studenata imalo priliku steći što kvalitetnija znanja“, rekao je Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine.