DAN REPUBLIKE U BIJELjINI: REPUBLIKA SRPSKA JE NAŠ ZAVJET :: Semberija INFO ::

 

DAN REPUBLIKE U BIJELjINI: REPUBLIKA SRPSKA JE NAŠ ZAVJET


Povodom 30.og rođendana i Dana Republike Srpske, ispred spomenika poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, odata je dužna počast i položeni vijenci i cvijeće, a potom su predstavnici političkog, društvenog i privrednog života, sa gostima sa Kosova i Metohije, obišli Spomen sobu u Bijeljini. Gradonačelnik Ljubiša Petrović, istakao je da je rođendan Republike Srpske izuzetno značajan dan, a koji se obilježava zahvaljujući žrtvi boraca koji su svoje živote dali za Srpsku.



- Za stvaranje Srpske dali su ono najvrednije, svoje živote. Na nama je da se borimo da njihovim porodicama, potomcima i ratnim vojnim invalidima, obezbijedimo dostojanstvene uslove života. Takođe, imamo obavezu da generacijama koje dolaze, pričamo o herojima koji su stvarali Republiku Srpsku i da nikad ne zaboravimo koliko je života dato, da danas živimo u miru i svoj na svome”, rekao je Petrović. Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević naglasio je da je zadatak mlađih generacija da na demokratski način, pravnim i političkim metodama sačuvaju Republiku Srpsku, koju su ostavili u zavjet, oni koji su za nju dali život.



-Više od 1. 000 ljudi iz Bijeljine utkalo je svoj život u Republiku Srpsku. Odavanje počasti poginulim borcima naša je stalna obaveza, jer zahvaljujući njihovoj žrtvi, rođendane Republike Srpske slavimo u miru”, rekao je Đurđević. Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Zoran Miljanović, ratni vojni invalid, poručio je da “moramo da čuvamo Republiku Srpsku kao zjenicu oka svoga i budemo ponosni na nju”. Vijence i cvijeće položili su, pored Petrovića i Đurđevića, predstavnici Trećeg Republika Srpska puka, Policijske uprave Bijeljina, organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, narodni poslanici iz Bijeljine, odbornici u lokalnom parlamentu i građani.



Semberija info