SKUPŠTINA GRADA: NOVČANA PODRŠKA RADNICIMA ANGAŽOVANIM U KOVID SISTEMU :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA: NOVČANA PODRŠKA RADNICIMA ANGAŽOVANIM U KOVID SISTEMU


Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su odluku o posebnoj novčanoj nagradi za sve radnike Doma zdravlja i Bolnice “Sveti vračevi”  koji su bili u kovid sistemu, a amandmanom Koalicije  “Dogovor za Bijeljinu”, koji je u ime Koalicije podnio odbornik Danijel Perić,  obuhvaćeni su i radnici  “Banje Dvorovi”  koji su pomagali zaraženima. Predsjednik  Skupštine Aleksandar Đurđević  je nakon sjednice izjavio da “smatraju da je ovo  simboličan gest koji neće nikome od njih promijeniti puno toga u životu, ali će biti znak da neko cijeni to što su uradili”. Đurđević je dodao i da je danas, jednoglasno usvojen  prijedlog programa rada Skupštine za sljedeću godinu jednoglasno usvojen.

-Uvažili smo sve prijedloge koji su stigli za program rada i od gradonačelnika i od resornih odjeljenja, javnih preduzeća, institucija, predstavnika političkih stranaka”,  istakao je Đurđević  i naglasio da će “Skupština grada  i  u  idućoj  godini raditi kao i u ovoj, po usvojenom programu, te da će donositi odluke koje su interesu građana”. Odbornici su usvojili  i Informacija o stanju prava djeteta na području grada, koju je predtavila Jovanka Vuković,  zamjenik ombudsmana za djecu. Na sjednici je bila i tačka dnevnog reda, izbor i imenovanja, ali  su odbornici bili uzdržani.

-Danas se nije odlučivalo o kadrovskim pitanjima,  što je rezultat dogovora  šefova klubova,  odnosno,  dogovor predstavnika odborničkih grupa da zbog određenih nesaglasnosti ostavimo za narednu sjednicu, a oni kojima je istekao mandate, nastavljaju da rade u tehničkom mandatu”, rekao je Đurđević. On se zahvalio odbornicima na konstruktivnom radu,a svim građanima je čestitao predstojeće praznike.



Semberija info