OKRUGLI STO O PERSPEKTIVAMA POSLOVANjA :: Semberija INFO ::

 

OKRUGLI STO O PERSPEKTIVAMA POSLOVANjA


U Bijeljini je danas otvorena kancelarija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske. Pored ove, ranije su otvorene regionalne kancelarije IRB-a u Prijedoru, Istočnom Sarajevu i Trebinju. Osnovni cilj otvaranja ovih poslovnica IRB-a jeste prisustvo banke, na regionalnom principu, na cijeloj teritoriji Republike Srpske odnosno dodatno približavanje banke građanima i privrednicima.

Investiciono - razvojna banka je od svog osnivanja, 2006. godine do danas na područje Bijeljine plasirala oko 340 miliona KM kreditnih sredstava. Od tog iznosa 68 miliona se odnosi na fizička lica, odnosno podršku ciljnim grupama poput mladih bračnih parova koji po prvi put rješavaju stambeno pitanje.
U tom duhu, danas je održan Okrugli sto o aktuelnom stanju i perspektivama poslovanja za privrednike sa područja Bijeljine i Semberije. Ministri u Vladi RS, Zora Vidović i Vjekoslav Petričević, direktor IRB-a RS, Dražen Vrhovac i direktor Garantnog fonda RS, Radivoja Krčmar predstavili su pogodnosti koje već postoje u sferi ekonomske i poreske politike Republike kao i mjere koje se planiraju donijeti u svrhu rasterećenja privrede. Iskoristili su priliku da od semberskih privrednika dobiju povratne informacije o aktuelnim prilikama i izazovima sa kojima se susreću u svom poslovanju.
 
Semberija info