TUŽILAŠTVO ĆE ZATRAŽITI PRITVOR OSUMNjIČENIMA ZA PRIPREMANjE OTMICE ADVOKATA :: Semberija INFO ::

 

TUŽILAŠTVO ĆE ZATRAŽITI PRITVOR OSUMNjIČENIMA ZA PRIPREMANjE OTMICE ADVOKATA


Foto: Velibor Tripić
BANjALUKA - Republičko javno tužilaštvo zatražiće da bude određen pritvor za Dianu Jović Cvetinović, Sanju Stupar i Igora Perića, osumnjičene da su pripremali otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Oni su uhapšeni u nedjelju naveče u Bijeljini, dok su sinoć sprovedeni u Tužilaštvo, a danas su ispitani.

Sumnja se da je Jović Cvetinovićeva bila organizatorka otmice, a motiv je, prema dostupnim saznanjima, novac.

Naime, spekuliše se da je, navodno, postojao dug koji su osumnjičeni planirali da naplate tako što će u saobraćaju presresti i oteti Stevanovića, a zatim tražiti otkup kako bi ga pustili. Pretpostavlja se, zapravo, da bi motiv mogao biti i poslovni sukob koji već godinama traje između Jović Cvetinovićeve i Stevanovića.

Izvori "Nezavisnih novina" potvrdili su da je policija pratila osumnjičene te im prisluškivala i međusobne telefonske razgovore.

"Policija je oprezno planirala momenat kada će ih uhapsiti tako da, s jedne strane, prikupi dovoljno dokaza, a da s druge strane ni na koji način ne dovede u pitanje sigurnost Stevanovića", rekli su izvori "Nezavisnih novina".

Iz MUP-a Srpske potvrdili su da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u nedjelju oko 20 časova na području Bijeljine, a uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i PU Bijeljina, uhapsili tri lica.

Uz navođenje njihovih inicijala, iz MUP-a su dodali da ih sumnjiče za pripremanje otmice. Uslijedili su pretresi.

"Kod Sanje Stupar pronađen je automatski pištolj, a kod Perića pištolj", naveli su naši izvori.

(Nezavisne)