GRADONAČELNIK PETROVIĆ U POSJETI TEHNIČKOJ ŠKOLI :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ U POSJETI TEHNIČKOJ ŠKOLI


Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović danas je boravio u radnoj posjeti Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini. Neposredni povod posjete ticao se uvida u dinamiku izgradnje radionica za izvođenje praktične nastave. Projektnom dokumentacijom je predviđena izgradnja oko 2.000 kvadratnih metara korisnog prostora, devet radionica i četiri kabineta. Tokom 2020. godine je realizovana prva faza izgradnje objekta koja je koštala 975 hiljada KM dok se ovih dana privodi kraju izgradnja druge faze koja obuhvata instalaterske radove ukupne vrijednosti oko 200 hiljada KM. 



- Kada je u pitanju treća faza, mi ćemo se potruditi da u budžetu za 2022. godinu obezbijedimo što veći iznos sredstava kako bismo radionice za praktičnu nastavu završili do početka sljedeće školske godine. Ulažući u obrazovanje mi smo svjesni da će se svaka uložena marka sigurno isplatiti“, rekao je gradonačelnik Petrović naglasivši da će radionice, pored školovanja srednjoškolaca zadovoljavati i sve izraženiju potrebu za kvalitetnom prekvalifikacijom stručne radne snage.



Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ pohađa oko hiljadu učenika raspoređenih u 38 odjeljenja. Školovanje se odvija u okviru četiri struke, elektro-tehničke, mašinske, saobraćajne i odsjeka šumarstva i prerade drveta.


Semberija info - I. Gutić
Foto - B. Milošević