U TOKU JE PRVI BAZAR „JANjA 2021“ :: Semberija INFO ::

 

U TOKU JE PRVI BAZAR „JANjA 2021“


Danas se u Janji održava Prvi bazar zimnice i rukotvorina  „Janja 2021“. Organizator ove manifestacije je Udruženje žena „Žena“ iz Janje koje okuplja preko 50 žena, a blisko sarađuje sa brojnim udruženjima žena iz Semberije i šire. Na današnjem bazaru učestvuju žene iz Janje, Bijeljine, Čelića, Šerića i Dubrava.

- Naše udrženje žena postoji od 2003. godine. Tokom prethodnih godina smo bile prisutne na sličnim manifestacijama svuda po Bijeljini i po okolnim gradovima. Osjećale smo potrebu već duže vrijeme da nešto slično napravimo i u Janji ali eto, tek ove godine su se posložile sve kockice u organizaciji pa da i mi ugostimo naše brojne prijateljice”, rekla je Ramiza Bogaljević, članica Organizacionog odbora bazara “Janja 2021”. 



Plan je da ova manifestacija postane tradicionalna a ovogodišnja se realizuje u saradnji sa Međureligijskim vijećem BiH, gradskim odborom u Bijeljini. Tokom svečanog otvaranja bazara prisutnima su se obratili paroh Crkvene opštine Janja, Aleksandar Tešić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, Omer ef. Camić.

- Svjedoci smo jednog nesvakidašnjeg događaja u Janji u kojem različitost daje ljepotu a priroda snagu. Ovo je sjajna prilika da jedni druge bolje upoznamo, da razmijenimo iskustva i mišljenja, da sagledamo izazove koji su pred nama i da svojim primjerom doprinesemo razvoju međuljudskih odnosa u našem mjestu”, rekao je paroh Tešić dok je Omer ef. Camić biranim riječima govorio o važnosti žene, u porodici i društvu.

- Ja sam član našeg gradskog odbora Međureligijskog vijeća BiH. Do sada je bilo mnogo sastanaka i mnogo prijedloga u pravcu organizacije nekog skupa sličnog ovom vašem. Eto, mi muškarci nismo našli snage da napravimo nešto tako, ali vi žene jeste. Želim vam čestitati na tome”, rekao je ef. Camić istakavši u prvi plan Božije podsjećanje upućeno čovječanstvu: “O ljudi, Ja sam vas od jednog čovjeka i jedne žene stvorio i na narode i plemena vas podijelio – da biste se upoznavali, uvažavali”.

Bazar zimnice i rukotvorina  „Janja 2021“ održava se u Domu kulture i trajaće do 17 časova.


Semberija info - I. Gutić