SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA DEMOS BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA DEMOS BIJELjINA


U saopštenju za javnost Gradskog odobra DEMOS Bijeljina navedeno je da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović još jednom pokazao da je nedorastao funkciji koju obavlja. U njegovom dosadašnjem radu od velikih predizbornih obećanja do sada nismo vidjeli ništa.

Dok se gradonačelnik bavi proizvodnjom ostrašćenih saopštenja za medije i ubiranjem jeftinih političkih poena, izvještaj o izvršenju budžeta pokazuje stvarno stanje u Semberiji.
A stvarno stanje, nastalo kao posljedica njegovog nerada, izgleda ovako:

  • Izgradnja komunalne strukture - od planiranih 1,8 miliona maraka za pola godine iskorišteno samo 6,292 KM,
  • eksproprijacija za infrastrukturu - od planiranih 900 000 izvršenje je jedva 117 000 KM,
  • javna higijena i održavanje zelenih površina - izvršenje je samo tri odsto,
  • kapitalne investicije - izvršenje sedam odsto!
Dok se priča o boljitku koji, eto, samo što nije, o ,,narodu" i ,,narodnim parama", ,,narodni" gradonačelnik, umjesto da iskoristi novac koji mu je budžetom na raspolaganju, izigrava dežurnog policajca. I ne samo to, on je i istražitelj i tužilac i sudija, sve u jednom.  
Pored grada, ,,dijete sela", kako su ga često zvali u kampanji, zaboravio je i semberska sela, pa se u posljednjih godinu dana ne prave novi putevi, stari se ne popravljaju, trava se ne kosi... Spisak je poduži.
Iz svega navedenog stiče se utisak da gradonačelnik za godinu dana mandata nije shvatio koji je njegov glavni zadatak.

A nema ko ni da mu kaže, jer pored njegove očigledne zbunjenosti i neznanja, gradonačelnik nema ni adekvatne saradnike. Kabinet Ljubiše Petrovića sa najviše savjetnika u BiH sačinjen je mahom od nestručnih ljudi, bez iskustva i bilo kakve vizije. Takva su mu i ostala kadrovska rješenja.
Zbog svega toga, pozivamo gradonačelnika da se, umjesto zapaljivih saopštenja i praznih obećanja, prihvati posla i pokrene ovaj grad iz zastoja u koji ga je doveo'', navedeno je u saopštenju za javnost Gradskog odbora DEMOS Bijeljina.