BIJELjINA: SLAVA I JUBILEJ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: SLAVA I JUBILEJ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD


Lomljenjem slavskog kolača, u prostorijama JU Centra za socijalni rad, obilježena je krsna slava Sveti Joakim i Ana, ali i značajan jubilej ove ustanove, šest decenija rada i postojanja. Čin lomljenja slavskog kolača sa sveštenikom Srpske pravoslavne crkve Miranom Gavrilovićem, obavili su kum slave, direktor AD „Grad“ Branislav Vlačo i direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić.



Sofrenić je istakao da kumstvo između Centra i AD „Grad“ traje već dvije decenije. On se posebno zahvalio zaposlenim u Centru na predanom radu, jer rade sa izuzetno osjetljivom kategorijom stanovništva. Takođe, Sofrenić je naglasio da se obaveze prema korisnicima prava, uredno izmiruju.



-Zahvaljujući redovnosti isplata od Grada Bijeljina i Vlade Republike Srpske, sve obaveze se blagovremeno izmiruju, a očekujemo da će se prioritetno riješiti uređenje dvorišta za djecu sa smetnjama u razvoju. Uvjeren sam da će Grad i ovo staviti na listu prioriteta, jer imamo već urađen projekat. Investicija bi koštala od 50 do 60. 000 KM, a ono što je najvažnije, sa realizacijom tog projekta, djeca sa poteškoćama u razvoju, koja su korisnici Dnevnog centra, dobijaju mogućnost da na otvorenom i uređenom prostoru, imaju radno-okupacione aktivnosti“, rekao je Sofrenić. Slavi Centra i značajnom jubileju, prisustvovali su predstavnici privrednog i političkog života Grada Bijeljine.

Semberija info - O. Stjepanović
​Foto - B. Milošević