POČELE PRIPREME ZA BICIKLISTIČKU TRKU „BEOGRAD – BANjALUKA 2022“ :: Semberija INFO ::

 

POČELE PRIPREME ZA BICIKLISTIČKU TRKU „BEOGRAD – BANjALUKA 2022“


U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je održan sastanak gradonačelnika Ljubiše Petrovića sa organizatorima Međunarodne biciklističke trke „Beograd -Banjaluka 2022“. Ovim sastankom Bijeljina je postala prva lokalna zajednica koja se uključila u organizaciju novog izdanja ove trke.

-Sljedeće godine se održava 16. trka „Beograd - Banjaluka“ u kojoj je Bijeljina 13 put učestvovala. Svakim novim učestvovanjem popravljao se i dojam koje su lokalne vlasti i građani Bijeljine ostavljali na učesnike i organizatore. U aprilu ovegodine Bijeljina je bila i cilj i start dvije etape a danas smo dogovorili da isto organizujemo i sljedeće godine. Očekujemo da će se još lokalnih zajednica uključiti a prijave za takmičare će biti otvorene u novembru 2021. godine“, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“.

Planirano je da se trka održi u zadnjoj sedmici aprila 2022. godine uz očekivanje maksimalnog broja biciklista. Gradonačelnik Petrović se osvrnuo na dosadašnju podršku gradskih vlasti organizaciji ove biciklističke trke izrazivši zadovoljstvo stepenom ostvarene turističke i sportske promocije grada Bijeljina. Biciklizam, kao sport, kao dio urbane kulture, kao stil života bi trebao postati sastavni dio bijeljinske svakodnevice čemu će gradska uprava u narednom periodu pružiti maksimalnu podršku.

-Na današnjem sastanku smo iskazali snažnu zainteresovanost da budemo domaćini i cilja i starta etapa. Inicirali smo da se sljedeće godine u Bijeljini okupe svi gradonačelnici gradova i načelnici opština koje učestvuju u organizaciji ove biciklističke trke kako bismo i na taj način izrazili snažnu podršku organizaciji jednog ovakvog događaja. Mi, u Gradskoj upravi želimo dati puni doprinos, i materijalni i nematerijalni da se organizacija ove trke digne na što viši nivo“, rekao je gradonačelnik Petrović.