Gradonačelnik Petrović razgovarao sa predstavnicima privatnih predškolskih ustanova, vrtića i klubova za djecu: Subvencija od deset odsto biće od koristi roditeljima :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Petrović razgovarao sa predstavnicima privatnih predškolskih ustanova, vrtića i klubova za djecu: Subvencija od deset odsto biće od koristi roditeljima


Glavna tema razgovora sa predstavnicima predškolskih ustanova, vrtića i klubova za djecu odnosila se na to kako da najefikasnije raspodijelimo iznos od 130.000 KM  na ime subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon današnjeg razgovora sa predstavnicima petnaest, od ukupno šesnaest, predškolskih ustanova, vrtića i klubova za djecu koji egzistiraju na području grada Bijeljina.



“Dogovorili smo se da najjednostavniji način, sa što manje administriranja i papirologije roditeljima djece čija djeca borave u privatnim predškolskim ustanovama uplatimo iznos od deset odsto mjesečne cijene koju plaćaju za boravak svoje djece u tim predškolskim ustanovama. Dobili smo obećanje da neće doći do povećanja cijene boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama. Već za narednu godinu planiramo da obezbijedimo i veća sredstva za tu namjenu u gradskom budžetu. U okviru pronatalitetne politike i novih pronatalitetnih mjera nastojaćemo da utvrdimo prioritete u ovoj oblasti i da obezbijedimo veći obuhvat djece u predškolskim ustanovama. Ovom odlukom biće obuhvaćen i produženi boravak djece u vrtićima”, izjavio je gradonačelnik  Petrović, naglasivši da  će petomjesečna subvencija od deset odsto biti uplaćena na račune roditelja čija djeca budu smještena u predškolskim ustanovama.



Mirjana Kanostrijevac, osnivač Kluba za djecu “Oraščić i palčić”iz Velike Obarske, u kojem boravi dvadesetak mališana, zahvalila se Gradskoj upravi na razumijevanju i podršci koju će grad pružiti roditeljima djece koja borave u predškolskim ustanovama, istakavši da roditelji na selu očekuju da se za njihovu djecu obezbijedi cjelodnevni boravak, te da im je u tom pogledu neophodna pomoć Gradske uprave.

Goran Gašić, direktor  Vrtića “Dragan i Zoran” u kojem boravi 250 mališana u vrtićkim grupama i pedesetak mališana u produženom boravku, izjavio je da ovaj razgovor obećava da će i privatne predškolske ustanove u dogledno vrijeme imati ravnopravan tretman sa javnim predškolskim ustanovama u Bijeljini i na području Republike Srpske.

Semberija info - Lj. Ljubojević