ŠESTI PO REDU KOTLIĆ KOD TOČKA :: Semberija INFO ::

 

ŠESTI PO REDU KOTLIĆ KOD TOČKA


Proteklih desetak dana trudili su se Dragaljevčani da sve pripreme kako bi današnje druženje bilo što ugodnije i ljepše. Kako je i najavljeno, na tradicionalnoj manifestaciji ,,Kotlić kod Točka'' okupio se veliki broj ljudi, najprije željnih druženja i zabave, a, potom, i nadmetanja ko će pripremiti najbolji paprikaš.



-Uredili smo prostor za manifestaciju, sa priključcima za struju i vodu, obezbijedili muziku uživo, hladno piće i, naravno, besplatnu ledenu, izvorsku vodu sa Točka. Zbog ove epidemiološke situacije učestvuje samo dvadesetak ekipa i sve su sa prostora Semberije. Prije korone imali smo ljubitelje ovakvih maifestacija i iz Srbije, Hrvatske i Slovenije... Bilo je mnogo poziva sa pitanjem kada ćemo organizovati ,,Kotlić'', jer su svi željni druženja i, evo, organizovali smo'', kaže Miroslav Kulić, predsjednik Organizacionog odbora i predsjednik Savjeta MZ Gornji Dragaljevac, uz podsjećanje da se prošle godine, zbog korone, nisu krčkali kotlići u Dragaljevcu.



-Jedva smo dočekali da se malo družimo. Ovdje u Dragaljevcu je baš dobra lokacija za ovakvu manifestaciju i divni su domaćini. I mi ćemo se potruditi da i naša čorba bude najbolja, ali to nam to nije najvažnije. Najvažnije je da se lijepo zabavimo, a sigurno će biti još ovakvih skupova'',  poručuje Mirko Milovanović iz ekipe AD ,,Komunalac'', koji je ljubitelj lijepe riječi, druženja, lova, a i ukusnog zalogaja. 



Pored ekipe ,,Komunalca'' kotliće su ,,podmazali'' i radnici ,,Elektro Bijeljine'', SDS-a..., a druženju u Dragaljevcu će se pridružiti i Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.