PETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA


Odbornici Skupštine Grada Bijeljina usvojili su konsolidovan izvještaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, kao i izvještaj o izvršenju budžeta Grada Bijeljina za period od 1. januara do 31. marta 2021. godine, prijedlog odluke o usvajanju plana neizmirenih obaveza prenesenih iz prethodnog perioda.

Između ostalog, na sjednici je usvojen i prijedlog odluke o postupanju izrade urbanističkog projekta „Poslovni komercijalno-administrativni centar“ u okviru regulacionog plana „Centar grada“, a koji bi gradila firma iz Zvornika, što bi, prema obrazloženju predstavnika Odjeljenja za prostorno uređenje, bilo finansijski, ali i vizuelno, isplativo za Grad Bijeljinu. Usvojeni su i prijedlozi o pristupianju izrade regulacionih planova Dašnica 1, Galac, Filip Višnjić i Gvozdevići.

Na Skupštini je usvojena i odluka o programu korištenja sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje predviđenih budžetom za 2021. godinu, a ukupan iznos je 1.400. 000 KM. Nakon usvojenih 16 tačaka dnevnog reda šefovi klubova odbornika dogovorili su da zasjedanje pete redovne sjednice nastave nakon jednočasovne pauze za ručak.

​Semberija info - O. Stjepanović