Bijeljina: Hitno uvažiti zahtjeve bolnice, podrška Maksimoviću :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Hitno uvažiti zahtjeve bolnice, podrška Maksimoviću


BIJELjINA - Pokret za Bijeljinu pozvao je gradonačelnika Ljubišu Petrovića da pomogne Opštu bolnicu "Sveti vračevi", te izrazio punu podršku direktoru te zdravstvene ustanove Zlatku Maksimoviću za aktivnosti koje sprovodi uspješno se noseći sa izazovima pandemije.

"U ovom teškom periodu za sve građane Bijeljine, kada je pogoršana epidemiološka situacija, razumijemo prije svega zabrinutost koju je izrazio Maksimović, kao i zahtjev koji je uputio gradonačelniku i Skupštini grada", saopšteno je iz Pokreta za Bijeljinu.


Iz ovog pokreta navode da se svi predstavnici naroda moraju angažovati da zahtjevi budu uvaženi u skladu sa mogućnostima.

U saopštenju je istaknuto da su za sve sugrađane, pogotovo one koje je zadesila opaka pošast - virus korona, siguran oslonac sve vrijeme pandemije bili Bolnica i Dom zdravlja u Bijeljini.

"Sada smo svjesniji istinitosti izreke da čovjek kada je zdrav ima milion želja, a kada je bolestan samo jednu - da bude zdrav. Dajemo punu podršku doktoru Maksimoviću, dokazanom menadžeru u zdravstvu koji zajedno sa svojim timom i zaposlenima održava funkcionalnim sistem, sposoban da se uspješno nosi sa izazovima pandemije", navedeno je u saopštenju.

Iz Pokreta se nadaju da će razum pobijediti i pozivaju gradonačelnika da, zbog ozbiljnosti situacije, vrati budžet grada na usvajanje u Skupštinu Bijeljine, kao i da se u sklopu amandmana pronađu sredstva za punu podršku Bolnici i zdravstvenim radnicima.

Maksimović je danas novinarima rekao da od gradonačelnika Bijeljine nisu dobili ni odgovor na zahtjev iz februara da se u pandemijskim uslovima ovoj zdravstvenoj ustanovi pomogne sa najmanje milion KM iz budžeta grada, koliko je izdvojeno u prošloj godini.

Prema njegovim riječima, Bolnice nema u budžetu Bijeljine za ovu godinu, zbog čega je zatražio pomoć da se ta greška ispravi od predsjednika Skupštine grada Aleksandra Đurđevića tokom današnje posjete kovid bolnici, što je i obećano.

​Srna / Glas Srpske