EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SEMBERIJI SE USLOŽNjAVA! :: Semberija INFO ::

 

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SEMBERIJI SE USLOŽNjAVA!


U pratnji direktora JZU „Sveti vračevi“ dr Zlatka Maksimovića bijeljinsku kovid bolnicu danas je posjetio Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Direktor bolnice se zahvalio Đurđeviću na posjeti, podsjetivši javnost da je tokom, epidemijom pogođene 2020. godine, Grad Bijeljina pomogao bijeljinsku bolnicu sa milion maraka. Doktor Maksimović se pohvalio visokim radnim elanom bijeljinskih zdravstvenih radnika, akcentirajući još jednom požrtvovanost onih koji su se kao dobrovoljci prijavili da brinu o pacijentima oboljelim od virusa korona.

-Trenutna epidemiološka situacija je nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja. Ovaj talas nije isti kao onaj iz novembra 2020. godine. Ja vjerujem da će kraće trajati, ali posljedice koje izaziva kod pacijenata su umnogome teže u odnosu na pacijente koje smo imali krajem prošle godine,“ rekao je dr Maksimović.

U bijeljinskoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 58 pacijenata. Njih 24 su sa teškom kliničkom slikom, a 13 ih je na respiratoru.

Predsjednik gradske Skupštine, Aleksandar Đurđević, koji je i sam bio pacijent kovid odjeljenja bijeljinske bolnice obećao je pomoć i podršku Grada Bijeljina ovoj ustanovi.

-Posjetom Kovid bolnici osvjedočio sam se u opasnosti koje nosi novi talas zaraze virusom korona. Pozivam sve građane Bijeljine, Republike Srpske, BiH, regije, da poštuju preporuke i naredbe nadležnih organa kako bi sačuvali sebe, svoje najmilije i sve građane od veoma štetnih posljedica zaraze ovim virusom. Ova epidemija nije nešto nestvarno, ona je tu i odnosi živote naših sugrađana,“ poručio je Đurđević.

Semberija info