VIDEO-ZAPISI IZ EPARHIJE ZVORNIČKO-TUZLANSKE I NA PROGRAMU TV HRAM :: Semberija INFO ::

 

VIDEO-ZAPISI IZ EPARHIJE ZVORNIČKO-TUZLANSKE I NA PROGRAMU TV HRAM


Serijal video-zapisa Eparhije zvorničko-tuzlanske od sutra će biti emitovan i u programu Televizije Hram, najavljeno je iz ove eparhije.

Emisije će biti emitovane svake nedjelje u 18.00 časova, a u prvom video-zapisu govori Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Video-zapisi se emituju na Jutjub kanalu Eparhije i u njima se predstavljaju eparhijski manastiri i njihovi igumani, parohijske crkve i službujući sveštenici.

Uslijediće i ciklus razgovora sa ljudima iz društvenog života zajednice, profesorima, umjetnicima, sportistima, o tome kako oni vide svoje služenje narodu.

Prema riječima episkopa Fotija, Eparhija nastoji da kroz izdavačku djelatnost njeguje kulturu čitanja bogoslovskih knjiga, da se ljudi pouče spasenju, a emitovanjem video-zapisa o životu Crkve i naroda na ovim prostorima da tu riječ o dobrom približi ljudima i kroz savremene načine komunikacije.

Video-zapisi su dio djelatnosti Informativne službe Eparhije, autor emisije je Zoran Lukić, a muzika korištena u emisijama su instrumentali pjesama episkopa Fotija.
 
(SRNA)