Bijeljina za Olivera i Daliborku: Humanitarni bazar 25. decembra :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina za Olivera i Daliborku: Humanitarni bazar 25. decembra


U petak 25. decembra na gradskom trgu u Bijeljini od 10 do 17 časova biće organizovana akcija prikupljanja humanitarne pomoći za malog Olivera Pal Gajodija i našu sugrađanku Daliborku Simić.

Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mjesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primjetio da nešto nije u redu - nije pomjerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Nakon mjesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Sa dva i po mjeseca Oliver je primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za liječenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smještaja.

Daliborka Simić iz Bijeljine boluje od veoma progresivnog karcinoma dojke sa metastazama na kostima, plućnoj maramici i koži. Nadu za ozdravljenje pružili su joj iz klinike u Grčkoj. Da bi otišla na liječenje potrebno je 20.000 konvertibilnih maraka koje ona nema.



- Molim vas, da nam se pridružite i pomognete. Na trgu će biti upriličen humanitarni bazar, gdje ćete zaista moći da uživate u kupovini, a ujedno i pomognete. Za Vas smo pripremili tombolu, slatkiše i razne prehrambene proizvode, odjevne predmete, ukrasne predmete za domaćinstvo, kozmetičke proizvode, kao i bogat izbor nakita i još mnogo, mnogo toga..., poručuje Cvija Krajišnik ispred organizatora humanitarnog bazara.

Dodaje da svako ko je u mogućnosti da pomogne u prikupljanju stvari za prodaju, ili da na druge načine pomogne svojim učešćem na ovom humanitarnom bazaru, javi se na njen FB profil.

Bijeljina danas