BANjA DVOROVI: SVEČANO OTVORENA TREĆA LIKOVNA KOLONIJA :: Semberija INFO ::

 

BANjA DVOROVI: SVEČANO OTVORENA TREĆA LIKOVNA KOLONIJA


Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, svečano je otvorio Međunarodnu likovnu koloniju, koja se treći put održava u organizaciji Banje Dvorovi, a u saradnji sa Turističkom organizacijom grada i Bibliotekom "Filip Višnjić".

-Zadovoljstvo mi je otvoriti likovnu koloniju, koja na najbolji način predstavlja naš grad, ali promoviše i naš biser, a to je Banja Dvorovi. Posebno mi je drago što je kolonija međunarodnog karaktera i što se na ovaj način učvršćuju i stiču prijateljstva. Umjetnička djela već dvije godine krase zidove naših ustanova i institucija, a vjerujem da će i nakon ove kolonije biti mnogo dobrih umjetničkih djela", rekao je Đurđević koji se zahvalio i direktoru Banje Miloradu Zekiću, na uspješnoj organizaciji.



Na trećoj koloniji učestvuje 28 likovnih umjetnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Ruske Federacije i Republike Srpske. Direktor Banje Milorad Zekić, pozdravio je učesnike kolonije i poželio im prijatan boravak u Bijeljini.

- Hvala vam što ste se odazvali našem pozivu i hvala što vašim djelima i impresijama promovišete našu Bijeljinu i Banju Dvorovi. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, kao što ste vi naši praviz promoteri", rekao je Zekić. Umjetnička djela koja će proisteći sa ove likovne kolonije, biće izložena 31. maja u Biblioteci "Filip Višnjić" od 18 časova.


Semberija info: O. Stjepanović