Predstavnici i učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine povodom Svjetskog dana autizma posjetili Udruženje „Drugačiji svijet“ :: Semberija INFO ::

 

Predstavnici i učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine povodom Svjetskog dana autizma posjetili Udruženje „Drugačiji svijet“


 
U svijetu gdje se svakodnevno suočavamo sa izazovima i različitostima, postoji trenutak koji nas podsjeća na važnost zajedništva, razumijevanja i podrške. 
 
Povodom obilježavanja 2. aprila, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu,  predstavnici JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske odlučili su posvetiti vrijeme i pažnju podršci onima koji žive s autizmom. U cilju podsjećanja i značaja na važnost ovog datuma, direktor škole Zoran Jovanović, pedagog Valentina Ivanić i defektolog Tijana Komarac zajedno sa učenicima Emilijom Milovanović, Sofijom Senić, Draganom Senićem, Anom Marković, Slavicom Vasić, Predragom Marjanovićem, Jovanom Draškić i Jovanom Lazić posjetili su udruženje djece oboljele od autizma „Drugačiji svijet”.
 
 
U tom dragocjenom susretu, učenici JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” su s radošću učestvovali u različitim aktivnostima, od bojenja i crtanja do pisanja poruka podrške članovima udruženja. Njihova srdačnost i otvorenost prema osobama s autizmom pokazala je ne samo njihovu empatiju već i duboko razumijevanje važnosti različitosti i posebnosti.
 
Prilikom posjete udruženju članovi Savjeta učenika JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske, predvođeni predsjednicom Emilijom Milovanović i zamjenikom Draganom Senićem, prepoznali su važnost rada udruženja „Drugačiji svijet” i uz nesebičnu pomoć i posvećenost nastavnice Likovne kulture, Radmile Maksimović napravili krila plave boje, koja su prilikom posjete uručili članovima udruženja kao simbol nade, ljubavi i podrške koju zajedno nosimo prema onima koji se suočavaju s autizmom.
 
 
Ovaj susret nije samo bio prilika za druženje, već je postao snažan podsjetnik na važnost inkluzije u obrazovanju i razumijevanja različitosti u našem društvu. Učenici su istakli da je 2. april- Svjetski dan svjesnosti o autizmu podsjetnik na to da je raznolikost naša snaga, a svaki pojedinac zaslužuje da se osjeća voljeno i podržano. 
 
 
Neka ovaj dan ostane trajni podsjetnik da svaka osoba, bez obzira na svoje osobine i različitosti, zaslužuje puno poštovanje, ljubav i podršku u našoj zajednici.