Od sutra pojačana kontrola saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Od sutra pojačana kontrola saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina


Na području Policisjke uprave Bijeljine u periodu od 17.11. do 21.11.2023. godine sprovodiće se regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja usmjerena na kontrolu poštivanja ,,odnosa vozač-pješak“, dok će se kontrola vozača pod dejstvom alkohola provoditi u dane 17.11.i 18.11.2023.godine.

Za deset mjeseci na području naše Uprave evidentirana je 251 saobraćajna nezgoda sa povređenim licima, od čega je 12 sa  poginulim licima, 57 sa težim tjelesnim povredama i 182 sa lakšim tjelesnim povredama. U ovim nezgodama 43 pješaka su zadobila tjelesne povrede od čega je jedan pješak smrtno stradao, osam je zadobilo teže i 34 lakše tjelesne povrede.

Takođe, za deset mjeseci tekuće godine 129 saobraćajnih nezgoda su prouzrokovali vozači pod dejstvom alkohola, što čini 14% od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Bijeljina, još jednom apeluje na sve učenike u saobraćaju da poštuju pravila i da se pridžavaju saobraćajnih propisa kao bi svi zajedno doprineli poboljšanju bezbjednosti saobraćaja.