JANjA DOBIJA MODERNU PLAŽU NA DRINI :: Semberija INFO ::

 

JANjA DOBIJA MODERNU PLAŽU NA DRINI


Dugo godina unazad stanovnici Janje se žale na nepostojanje ni jedne uređene plaže na obali rijeke Drine. Jedan od najvažnijih razloga zašto je to tako jeste plahovita priroda ove rijeke koja uništava svoje obale ali i velika eksploatacija šljunka iz drinskog korita. Naravno, ni ljudski faktor nije zanemariv. 



Nekoliko entuzijasta okupljenih u Udruženju građana „Afirmacija“ iz Janje odlučilo je uraditi nešto po ovom pitanju. Pripremili su projekat i preko Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH dobili potrebna sredstva za izgradnju plaže na obali Drine sa svim potrebnim sadržajima. Plaža će se nalaziti u blizini nekadašnjeg motela a neophodnu podršku i vidu potrebnih saglasnosti dala je JU „Vode Srpske“ koja gazduje prostorom na kojem se gradi plaža.



-Planirali smo da sve potrebne radove završimo do nedjelje, 28. jula. Međutim, zbog objektivnih razloga bićemo prinuđeni da dan otvaranja plaže pomjerimo ka sredini sljedeće sedmice. Prema projektu, plaža će pored prostora za ležaljke imati dva sportska terena (odbojka na pjesku i fudbal na pjesku), igralište za djecu, skakaonicu te dva natkrivena prostora. Zadovoljni smo reakcijom mještana Janje koji svakodnevno dolaze i izražavaju podršku jednom ovakvom projektu“, rekao je za „Semberija INFO“ Mirsad Trnovac, predsjednik UG „Afirmacija“.



(Semberija info)