LjETNA ŠKOLA NOVINARSTVA 2024: PROGLAŠENI NAJUSPJEŠNIJI :: Semberija INFO ::

 

LjETNA ŠKOLA NOVINARSTVA 2024: PROGLAŠENI NAJUSPJEŠNIJI


I ove godine „Semberske novine“ su realizovale još jedan, četvrti po redu ciklus Ljetne škole novinarstva Semberskih novina namijenjenu učenicima sa područja Semberije i Majevice. Nezaobilazni partneri u ovom projektu bili su i ovaj put Gradska uprava Grada Bijeljina i Aktiv direktora srednjih škola regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik. Pravo učešća u Školi novinarstva za 2023/24.  godinu imali su svi srednjoškolci koji pohađaju srednje škole na području Semberije i Majevice. Novinarski zadatak sastojao se u pisanju reportaže ili članka na dvije ponuđene teme: „Je li tamo mnogo bolje, il’ mirisnije naše polje?“ ili „Šta nam ovo mlade steže, da l’ su krive nove mreže?“.



U Redakciju ,,Semberskih novina’’ stiglo je 19 učeničkih radova iz pet srednjih škola. Stučni žiri u sastavu profesorica Radmila Marić u ime Aktiva direktora srednjih škola, Emir Musli zamjenik direktora JIP „SIM“ Bijeljina i Verica Zelenović, glavni i odgovorni urednik Semberskih novina i portala Semberija info, odabrali su deset najboljih radova koji su u prethodnom periodu objavljeni u Semberskim novinama.



Za učešće u Školi novinarstva zahvalnice su dobili Martina Stanišić (SŠC "Mihailo Petrović Alas" Ugljevik), Vuk Terzić (Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina), Miljana Pavlović (Ekonomska škola Bijeljina), Jovana Kolović (Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina) i Tijana Gavrić (SŠC "Mihailo Petrović Alas" Ugljevik). Diplome „Za jedan od najboljih radova“ dobile su četiri djevojke: Dunja Škundrić (Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina, prvi razred), Marija Stevanović (Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina, treći razred), Jelena Maksimović (Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina, prvi razred) i Nikolina Drobić (Ekonomska škola Bijeljina, treći razred). Diploma "Za posebnu zainteresovanost i zalaganje za Školu novinarstva" pripala je Đurđini Mićić (Gimnazija "Filip Višnjić" drugi razred).



Velika zahvalnost je izražena i profesorima koji su kao koordinatori projekta u ime srednjih škola dali važan doprinos realizaciji još jedne Ljetne škole novinarstva Semberskih novina: prof. Radmila Marić iz Gimnazije "Filip Višnjić (koordinator projekta imenovana od strane Aktiva direktora srednjih škola regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik), prof. Igor Kajaldžić iz Ekonomske škole u Bijeljini, prof.  Aleksandra Novaković iz Tehničke škole "Mihajlo Pupin" u Bijeljini, prof. Jelena Benović ispred SŠC "Mihailo Petrović Alas" iz Ugljevika i prof. Biljana Nastasić iz Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini.

(Semberija info)