Načelnik Ugljevika nagradio najbolje srednjoškolce: Prepoznat i vrednovan marljiv rad :: Semberija INFO ::

 

Načelnik Ugljevika nagradio najbolje srednjoškolce: Prepoznat i vrednovan marljiv rad



Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poručio je na današnjem prijemu najboljim đacima srednjoškolcima da su oni ponos svoje opštine, kraja i Republike Srpske.

Perić je nagradio dva Đaka generacije te učenike Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas” koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima kao i njihove profesore.



U ovoj školskoj godini, istako je Perić, za nagrade najboljim učenicima iz tri osnovne škole i srednjoškolskog centra sa područja opštine Ugljevik iz lokalnog budžeta izdvojeno je 15.000 KM.

- Znanje je najvažnije, vaše je da učite i radite kao i do sada a mi smo dužni da vas uvijek podržavamo i od svega srca nagradimo a to činimo tradicionalno i to je naše opredjeljenje i u budućem periodu-dodao je Perić.



Đak generacije četvrtog stepena Sara Cvijetinović istakla je da će po dobrom druženju i  kvalitetnim profesorima pamtiti školovanje te rekla da će školovanje nastaviti na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.



Tešo Lukić učenik generacije trećeg stepena rekao je da se samo predanim radom dolazi do uspjeha.

-Za mene je ovo veliki uspjeh i znak da nije uzalud ovoliki trud i odricanje-rekao je Lukić.

Nagrađeni profesor srpskog jezika i književnosti Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas” Valentina Gavrić  bila je mentor učeniku Dejanu Jovičiću koji je osvojio Međunarodni festival poezije za djecu i omladinu održanom u Istočnom Sarajevu.



Gavrićeva je izrazila zadovoljstvo jer je prepoznat, vrednovan i nagrađen rad i zahvalila načelniku Periću jer time podstiče mlade učenike željne znanja.

-Ovo podstiče mlade slovotkače za neke nove pletisanke, a pletiva ima i biće ga i dalje-naglasila je Gavrićeva.


Za Semberija info - Mladen Vasilić