Parastos za 23 poginula borca VRS iz Tutnjevca: SLAVA JUNACIMA SRPSKE! :: Semberija INFO ::

 

Parastos za 23 poginula borca VRS iz Tutnjevca: SLAVA JUNACIMA SRPSKE!


U Tutnjevcu kod Ugljevika koje je dalo veliki doprinos stvaranju Republike Srpske danas je služen parastos i položeno cvijeće ispred spomen-obilježja 23 poginula borca Vojske Republike Srpske tri civilne žrtva rata iz ovog podmajevičkog mjesta.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da je dužnost i obaveza sviih koji danas žive u slobodi i miru u Republici Srpskoj da odaju počast herojim odbrambeno-otadžbisnkog rata.

-Naša dužnost i obaveza je da izražavamo poštovanje i ljubav prema njihovim očevima i majkama, suprugama i potomcima i da u ovim teškim vremenima budemo uvijek uz njih-rekao je Perić.

On je podsjetio da je opština Ugljevik je učinila mnogo toga za ovu kategoriju društva po pitanju stambenog zbrinjavanja i svih drugih vidova pomoće te zbog toga Perić je izrazio ponos i zadovoljstvo urađenim.

-Tu smo za njih za sve što treba i tako će biti i u narednom periodu-naglasio je Perić.

Cvijeće su pored načelnika Perića položili i predstavnici lokalne Boračke organizacije i mjesne Boračke organizacije.

Odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Gavro Milošević, mještanin Tutnjevca, bivši pripadnik Specijalne jedinice “Mandini lavovi” rekao je da dok god postoje borci Vojske Republike Srpske njegovaće sjećanje na poginule saborce i naglasio da oni nikada neće pasti u zaborav.

-Nastojimo da našim mladim pokoljenjima usadimo i kroz ovakve događaje objasnimo značaj borbe srpskog naroda za slobodu i nastanak Republike Srpske koja je bila volja naroda i rekao bih Božja volja koja je ostvarena zahvaljujući jedinstvu našeg roda u najtežim trenucima-rekao je Milošević.