Omladina RSS donacijom Biblioteci obilježila Svjetski dan knjige i autorskih prava :: Semberija INFO ::

 

Omladina RSS donacijom Biblioteci obilježila Svjetski dan knjige i autorskih prava


Republička omladina Srpske /ROS/ donirala je 50 knjiga Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ povodom obilježavanja 23. aprila – Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a predsjednica ROS Ana Bajić izjavila je da je riječ o tradicionalnoj akciji koju omladinci RSS sprovode svake godine.


 
- Međunarodni dan knjige i autorskih prava je važan jer promoviše i ističe važnost čitanja i obrazovanja, potičući kulturnu raznolikost i dijelog među ljudima različitih kultura i jezika. Drago nam je što smo bili u mogućnosti da gradskoj biblioteci poklonimo pedeset knjiga, među kojima su i trenutno najpopularniji svjetski naslovi – rekla je Bajićeva.


 
Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se svake godine 23. aprila kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su na taj dan 1616. godine preminuli Migel de Servantes i Vilijam Šekspir.


 
Republička omladina Srpske tradicionalno obilježava ovaj datum svake godine od osnivanja Republičke stranke Srpske /RSS/, a do sada su knjige poklanjali školskim bibliotekama, kao i odjeljenjima na kojima se liječe mališani u Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.