VANREDNA KONFERENCIJA UDRUŽENjA “GARDE PANTERI” :: Semberija INFO ::

 

VANREDNA KONFERENCIJA UDRUŽENjA “GARDE PANTERI”



Udruženje veterana “Garda Panteri” organizovali su vanrednu konferenciju za novinare na kojoj su istakli da “smatraju da je gradonačelnik Ljubiša Petrović, na otvaranju džamije u Bijeljini minimizirao sve ono što su srpske patriote radili 1992. godine, kako bi sačuvali grad od razaranja i srpsko stanovništvo na ovim prostorima”.

-Mi ne odobravamo rušenje džamija, ali moram reći da je Krpića džamija bila bunker u ratu, a za to postoje dokazi”, rekao je predsjednik Udruženja Petar Cvjetinović i dodao da “zamjerke upućuju i na fotografisanje sa zvanicama na svečanosti povodom otvaranja džamije, među kojima i nekadašnjim komandantom 25. divizije drugog korpusa Armije BiH Refikom Lendom, protiv kog se vodi predistražni postupak u Tužilaštvu BiH za ratne zločine”.

-Na skupu je bila priča o povratku, a mi ističemo da Bošnjaci nemaju nikakvih problema ovđe, kad je riječ o povratku. Smatramo da je sve ovo bilo u cilju kupovine Bošnjačke naklonosti, odnosno glasova, a razočarani smo i što je jedini čovjek koji je na otvaranje džamije došao u zelenom odijelu bio gradonačelnik Petrović”, rekao je Cvjetinović i dodao da će Udruženje imati niz aktivnosti po ovom pitanju, te da očekuju da se gradonačelnik izvini građanima Bijeljine, svim srpskim patriotima koji su branili grad 1992. godine i svim borcima VRS.

Cvjetinović je naglasio da su zahladnjeli odnosi na relaciji Udruženja i Gradska uprava, jer se, kako je rekao, “Udruženje tretira kao neprijateljsko, a smanjen nam je i budžet”. Cvjetinović je takođe istakao da , očekuju sastanak oko naziva ulica u gradu, ali, prema njegovim riječima, “gradonačelnik i to ignoriše”. 


Izvor: Semberija info - O. Stjepanović