VELIKA DUHOVNA RADOST I LITURGIJSKA PROSLAVA SVETOG VELIKOMUČENIKA PROKOPIJA U DVOROVIMA :: Semberija INFO ::

 

VELIKA DUHOVNA RADOST I LITURGIJSKA PROSLAVA SVETOG VELIKOMUČENIKA PROKOPIJA U DVOROVIMA


Foto: Eparhija ZT
- Njegovo Vioskopreosveštenstvo mitropolit zvorničko-tuzlanski g. Fotije načalstvovao je svetim evharistijskim sabranjem u hramu Svetog Velikomučenika Prokopija u Dvorovima, hramu koji je danas proslavljao svoju slavu.

Mnoštvo naroda sa dvorovljanskih parohija skupilo se u porti svetog hrama da zajedno sa svojim sveštenicima dočekaju prvojerarha naše eparhije. U ime bratsva hrama i vjernika domaćin protojerej Nenad Đurić je predao krst mitropolitu Fotiju i zahvalio mu se što je došao u ovu očinsku posjetu.

Njegovom Visokopreosveštenstvu su sasluživali: protojerej-stavrofor Radojica Ćetković, arhijerejski namjesnik derventski; protojerej-stavrofor Jovo Banović, paroh novodvorovljanski; protojerej-stavrofo Milenko Stevanović, paroh piperski; protojerej-stavrofo Milan Ivanović, sveštenik u mirovini te protođakoni Nemanja Spasojević i Lazar Ilić, vladičanski đakoni.

Za pjevnicom je pojao hor Svetog kralja Vladislava koji inače poje pri ovom svetom hramu.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji su molitveno prisustvovali i gospodin Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, doktor Mikajlo Lazić, direktor bijeljinske bolnice kao i ugledni privrednik, domaćin i predsjednik crkvenog odbora u Dvorovima gospodin Milenko Zupur.



Kum ovogodišnje slave je gospodin Milenko Cvjetković iz Dvorova sa svojom porodicom.

Nakon svete liturgije je izvršen litijski ophod oko svetog hrama, zatim osveštani temelji započetog ljetnjeg oltara, a zatim osveštani slavski darovi i slomljen slavski kolač sa kumom.

U nastavku je upriličena velika trpeza ljubavi za sve prisutne vjernike.
 
(Eparhija ZT)