OTVORENA MAJEVIČKA KUĆA I PROMOVISANI TURISTIČKI POTENCIJALI OPŠTINE LOPARE :: Semberija INFO ::

 

OTVORENA MAJEVIČKA KUĆA I PROMOVISANI TURISTIČKI POTENCIJALI OPŠTINE LOPARE


U okviru projekta "Promocija poljoprivredno-turističkih potencijala opštine Lopare" koju sprovodi lokalna turistička organizacija, u saradnji sa lokalnom zajednicom, promovisani su turistički potencijali navedene opštine.



Otvorena je Majevička kuća, koja je dio istog projekta, čiji će prilagođeni prostor služiti u svrhu razvoja turizma opštine Lopare.

„To je mjesto gdje će naši poljoprivrednici moći da svoje autentične proizvode, poput majevičke rakije i sira zarca predstaviti i prodavati“, rekao je načelnik opštine Rado Savić.

On je naveo da će u Majevičkoj kući biti prostor za Turističku organizaciju opštine Lopare, koja će svoj promotivni materijal, suvenire i sve što ide uz to moći ponuditi turistima i lokalnom stanovništvu.

„Moramo se orijentisati na domaće, proizvoditi domaće i promovisati domaće i raditi na kvalitetu i marketingu za proizvode“.

Savić je saopštio da je navedeni projekt značajan za sve majevičke opštine, te da su danas na otvaranju bili načelnici opština Čelić, Ugljevik, Teočak i Sapna, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i drugi gosti.



Direktor Turističke organizacije Lopare Lazar Đurić je istakao da je turizam u opštini u blagom usponu, da se najviše ulaže u kompleks na Busiji, te da se značajniji razvoj očekuje u budućnosti uz ulaganje više sredstava u tu privrednu granu.

„Turistički potencijali opštine Lopare su ogromni, na žalost veliki broj tih potencijala nije iskorišten, međutim velika je stvar da se radi na njihovoj zaštiti dok ne dođe neko bolje vrijeme“, rekao je Slobodan Simikić iz Turističke organizacije Lopare.

Aktivnost je podržana u okviru projekta"Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim oblastima jugoistočne Evrope (SEDRA II) – Izgradnja kapaciteta lanaca vrijednosti u poljoprivredi i seoskom turizmu promovisanjem mogućnosti zapošljavanja" koji sprovodi "SWG" u partnerstvu sa njemačkom organizacijom "GIZ".