VETERANI IZ LOZNICE POBJEDNICI TREĆEG FUDBALSKOG TURNIRA „GORAN MAKSIMOVIĆ – PALA“ :: Semberija INFO ::

 

VETERANI IZ LOZNICE POBJEDNICI TREĆEG FUDBALSKOG TURNIRA „GORAN MAKSIMOVIĆ – PALA“



Ekipa veterana fudbalskog kluba Sloga Straža iz Loznice je pobjednik trećeg Memorijalnog fudbalskog turnira veterana „Goran Maksimović – Pala“, koji je odigran u Loparama.
Oni su u drugoj utakmici turnira savladali ekipu veterana fudbalskog kluba Majevica iz Lopara rezultatom 5:1, a zatim igrali neriješeno 2:2 sa ekipom veterana fudbalskog kluba Partizan iz Beograda.
U prvoj utakmici ekipe Majevice i Partizana igrale su neriješeno 2:2, tako da je domaćin zauzeo treće mjesto.
Najbolji igrač turunira je Ivan Gajić iz ekipe Sloga Straža.
Turnir je otvorio načelnik opštine Lopare Rado Savić, a početni udarac na utakmici Majevica - Partizan je izveo Palin sin Ognjen Maksimović.
Načelnik Savić je izrazio zadovoljstvo uspješnom organizacijom turnira i najavio da će tako biti i naredne godine.
„Generalno treba više ulagati u sport kao nešto što će mlade ljude odvojiti, bar za neko vrijeme, od društvenih mreža, od onoga što već evidentno danas predstavlja problem“, poručio je Savić.
Organizator turnira Radenko Marković je rekao da se turnir igra već treću godinu i da se na taj način čuva lik i djelo Gorana Maksimovića – Pale.
On je posebnu zahvalnost uputio ekipi Partizana iz Beograda, koja treći put igra u Loparama i ekipi Sloga Straža iz Loznice, koja je prvi put učestvovala na turniru i osvojila ga.
Goran Kadinić – Kadina iz veterana fudbalskog kluba Partizan je izrazio poštaovanje prema opštini Lopare, koja je stala iza Memorijalnog fudbalskog turnira veterana „Goran Maksimović – Pala“.
„Živimo u vrijeme kada je na žalost mnogo zaborava, svi smo okupirani nekim svojim interesima tako da zapostavljamo likove kao što je počivši gospodin Maksimović, koji praktično pola svog života poklonio Majevici, poklonio fudbalu, poklonio sportu i poklonio mladosti da se ugleda na njega“, istakao je Kadinić.