Agrarni fond Bijeljina: Važna vijest za poljoprivrednike :: Semberija INFO ::

 

Agrarni fond Bijeljina: Važna vijest za poljoprivrednike


Poštovani poljoprivredni proizvođači Semberije!

Kao što smo i obećali da ćemo vas redovno obavještavati o aktivnostima ,,Agrarnog fonda Bijeljine" , danas imamo vrlo važnu informaciju da podijelimo sa vama!
 
Naime, danas je na adresu ,,Agrarnog fonda Bijeljine" stigla Saglasnost iz Gradske uprave Bijeljine na PRAVILNIK O NAČINU I USLOVIMA PODRŠKE U POLjOPRIVREDNOJ PROIZVODNjI ZA 2024. godinu (u prevodu, Saglasnost na Pravilnik o podsticajima u 2024. godini).
 
Sljedeći korak je objava Pravilnika u Službenom glasniku Grada Bijeljina i nakon osam dana će stupiti na snagu. Sljedećeg dana ,,Agrarni fond Bijeljine" će Pravilnik objaviti na sajtu www.gradbijeljina/agrarnifond i od tog momenta mogu se podnositi Zahtjevi za podsticaje u 2024. godini!

Takođe, koristim priliku da vas obavijestim o najbitnijim detaljima u Pravilniku za ovu godinu. Podrška za proizvodnju pšenice je predviđena da ide do 0,10 KMI/kg, podrška za tov teladi da ide do 250 KM po grlu, podrška za uzgoj steonih junica da ide do 250 KM po grlu, a sve u skladu sa mogućnostima budžeta Grada Bijeljina u 2024.godini.

Najveća novina u Pravilniku za 2024. godinu je podrška obnovi svinjogojske proizvodnje, a koja predviđa 200 KM po kupljenoj priplodnoj ženskoj svinji za maksimalno pet grla.
 
Naravno, sve detalje pravilnika možete vidjeti na sajtu www.gradbijeljina / agrarnifond, okvirno u roku od 10 dana’’, poručio je direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević.