Prof. dr Danica Grujičić: Situacija u Bolnici "Sveti vračevi" za svaku pohvalu :: Semberija INFO ::

 

Prof. dr Danica Grujičić: Situacija u Bolnici "Sveti vračevi" za svaku pohvalu



Bijeljinsku Bolnicu danas je posjetila načelnik Odjeljenja na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije prof. dr Danica Grujičić, gdje je održala  predavanje o intercerebralnim hematomima. Ona je pohvalila saradnju neurologa i neurohirurga bijeljinske bolnice, uz ocjenu da je situacija u Bolnici "Sveti vračevi" za svaku pohvalu.



 -Bolnica „Sveti Vračevi“ ima sjajnu organizaciju, ali bi trebalo razmisliti o nabavci novog aparata za magnetnu rezonancu.Moja saradnja sa bijeljinskom Bolnicom počela je sa mojim prvim specijalizantom, a to je bio doktor Benović, višestruko poznat kao neurohirurg. Danas sam prvi put u Bolnici „Sveti Vračevi“, iako sam mnogo slušala o njoj i njenim doktorima. Od 2019. godine sam dolazila u Dvorove subotom, radila ambulantu, a sarađivala sam i sa doktorkom Jekom, uvijek smo imale telefone za dolazak pacijenata u Beograd, odnosno povratak u Bijeljinu. Sadašnjeg načelnika Neurologije dr Gorana Maksimovića upoznala sam preko pacijenata, što vam je najbolja preporuka za jednog ljekara. Sada u Dvorove dolaze moje mlađe kolege, dr Rosanda Ilić i dr Ivan Bogdanović, tako da saradnja sa bijeljinskom Neurologijom i dalje postoji”, rekla je je Grujičićeva. 



Prof. dr Danica Grujičić je ovom prilikom istakla i da treba razmisliti da sve zdravstvene ustanove budu uključene pod jedan krov, zajedno sa rehabiltacionim centrima, jer bi onda možda, kako je rekla, i direktna veza između povezanih zdravstvenih ustanova i oporavak pacijenata bili brži.

-Timski duh postoji, a današnja medicina je upravo timski rad. Trebalo bi razmisliti o tome, ovde u Republici Srpskoj, da sve zdravstvene ustanove, uključujući rehabilitacione centre, budu pod jednom „kapom“. Tu mislim na Ministarstvo zdravlja RS, jer bi onda pacijenati koji treba da se oporave išli direktno u banju, i oporavak bi bio brži. Dvorovi imaju veliki kapacitet, volela bih da imamo tako nešto bliže Beogradu”, rekla je Grujičićeva.



Direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ dr Mikajlo Lazić rekao je da je prof. dr Danica Grujičić eminentni stručnjak iz neurohirurgije na svjetskom nivou i da je velika zainteresovanost za njeno predavanje.

- Čast mi je da nas je posjetila i da nam je prenijela svoje znanje i iskustvo. Zahvalio bih u ime svih zaposlenih Bolnice Bijeljina na njenom dolasku i izdvojenom vremenu," rekao je Lazić.

Lazić  koji je nedavno preuzeo "kormilo" u Bolnici "Sveti vračevi" ,rekao je I da nema  toga puno  što bi promijenio u u ovoj zdravstvenoj ustanovi, jer bolnica, kako ističe, ima svoj ustavljeni tok rada.

-Na meni je da dobre stvari zadržim i da poboljšam rad i funkcionisanje Bolnice ako imam negdje u nekom dijelu, a za neke drastične rezove i promjene nema mjesta", rekao je Lazić.


Semberija info: S. Nikolić